מוטי. צילום: יואב דודקביץ'

הניגוב חייב להימשך: המלצר המיתולוגי של מסעדת טעמי, 'מוטי' (מוחמד ברון), שהיה גם אחראי על כל הבישולים במקום, פתח חומוסייה ברחוב יפו 212.

העסק נקרא 'חומוס יפו' ואת 'מוטי' אימץ כלכלית איש העסקים שלומי בן גור, שבעבר הרחוק היה בעלי סטקיית אבו־שאול בפסאז' במרכז העיר.

ברון עבד ב'טעמי' 39 שנה עד לסגירה לפני כשנה, בעקבות מותו של בעלי המסעדה ג'קי מג'ר ז"ל.

'מוטי' השבוע במקום החדש | צילום: פרטי

כאמור, במקום יוצע כמובן חומוס ובנוסף עוד מספר מצומצם של מנות, כגון שקשוקה, אורז עם שעועית, ובקרוב, עם התקדמות עונת החורף, גם מספר מרקים.

המקום יהיה פתוח מהבוקר ועד לשעה חמש אחר הצהריים והתפריט הוא פרווה ללא בשר.

ברון: "לא הרבה יודעים אבל כל השנים אני הייתי בבוקר אחראי על הבישולים", כך לפחות הוא טוען. "היה מאוד עצוב לי שמסעדת 'טעמי' נסגרה אבל אני שמח שהצלחנו לפתוח משהו חדש".

בן גור, היזם מאחורי הפרויקט החדש, מנהל כיום מספר מיני מרקטים, אבל בעבר הרחוק הוא היה מבעלי סטקיית אבו־שאול המפורסמת.

ברון עבד אף הוא בסטקייה  של אבו שאול ומשם החלה ההיכרות בין השניים.

בן גור: "דגדג לי כל הזמן לחזור לענף המסעדנות בקטנה, ויותר בשביל הבן נדב שהוא יהיה כאן בפועל. זה יותר לכיף ולנשמה והצד העסקי פחות משמעותי. יצרנו אווירה טובה בהשקעה נמוכה".

מדובר כרגע במקום קטן עם מטבח פתוח ומספר שולחנות ובקרוב תוקם גם סגירת חורף.

ומה קורה עם 'טעמי' המקורית ברחוב שמאי? בינתיים היא סגורה. וגם  טרם ברור מה יחליטו בנות המשפחה לעשות בנכס שנמצא בבעלותן.