בשר. (אילוסטרציה). צילום: shutterstock

לאחר שהשבוע נתפס רכב ובו 150 ק"ג של בשר שהובל בתנאים שאינם תברואתיים יצאנו לבדוק כיצד תוכלו לזהות בשר מקולקל ומהן הסכנות שבאכילה כזו.

אילן קאשי, מנהל חברת 'מבט' העוסקת בין היתר בבקרות בטיחות ותברואה במסעדות הסביר: "הממצאים הלא נעימים שבד"כ נחווה לאחר אכילת בשר מקולקל, הם כאבי בטן, הקאות ושילשולים". לרוב מדובר בתופעות לא נעימות שיחלפו לאחר מספר ימים.

"במצבים קיצוניים ונדירים, תופעות הלוואי של אכילת בשר מקולקל יכולות להוביל להתייבשות ואף למוות, זאת במידה ומדובר במערכת חיסון מוחלשת", הסביר קאשי.

כיצד תזהו בשר מקולקל שרכשתם בסופר?

1.ריח.

קאשי הסביר: "ככל שעבר יותר זמן והבשר נשמר ללא תנאי תברואה ראויים הריח יהיה יותר רע". 

2.צבע.

הצבע יכול להשתנות כתוצאה מתנאי האחסון בעת הקנייה או בבית. חשיפה לאור ולחמצן גורמת להיווצרות מתיוגלובין, פיגמנט שהופך את צבע הבשר לחום-אדמדם. שינוי בצבע לבדו אינו מצביע על בשר מקולקל.

3.מרקם.

בשר בקר מוקלקל, כך הסביר קאשי, יהיה חלקלק למגע, לא מוצק ובלתי גמיש בעוף תוכלו לחוש דביקות מתחת לכנפיים או להבחין בצבע כהה יותר בקצה הכנפיים.

4.תוקף.

חשוב לשים לב לתוקף בגב האריזה. "זמן האחסון במקרר הוא בהתאם לכך ובד"כ עומד על חמישה ימים", הסביר קאשי.

 

בנוגע להקפאת בשר, קאשי ציין כי: "לרוב ניתן בד"כ להקפיא אותו עד שנה כאשר במקרה של בשר טחון ניתן לשמור עד חודשיים בהקפאה, וזאת בגלל ערבוב החיידקים בזמן ייצור הבשר הטחון".

לעיון בהוראות צריכה ואחסון נכונים של בשר טרי וקפוא באתר משרד הבריאות. לחצו כאן.