צילום: ריאן השבוע הכנתי מרק מהמטבח הבוכרי - מרק עם חומוס, עגבניות וקציצות עוף. מדובר במרק קליל בטעם עדין, מעט חמצמץ, מעט מתקתק, מזין ומיוחד. להרגשתי הוא אפילו עשוי לזכות להצלחה אצל הילדים, כי קציצות העוף מעודנות, רכות וידידותיות לקטנטנים.

לכל הפינות והמתכונים של פיני

במקור מכינים את המרק עם גרגרי חומוס רגילים (האמריקאי עם הגרגרים גדולים, הארגנטינאי עם הקטנים). הפעם השתמשתי למרק בחומוס מהסוג הקלוף - זן מיוחד שאפשר למצוא אותו בחנויות האוכל האתיופיות ונראה דומה מאוד לאפונה צהובה. הסוג הזה מעדן מאוד את המרק ומהיר יותר להכנה. אין צורך להשרות את הגרגרים ללילה שלם, גם שעה־שעתיים מספיקות.



את המרק מכינים בשלבים. בתחילה זה נשמע מסובך, אבל אם מתקדמים צעד צעד עם השלבים זה פשוט ונגיש.

מרק חומוס, עגבניות וקציצות עוף
2 כוסות גרגרי חומוס מושרים למשך הלילה (מומלץ לקלוף או לבחור כאמור בסוג הקטן והקלוף)
2 ליטר מרק עוף צח (ציר)
2 בצלים חצויים ופרוסים
5 עגבניות קלופות וקצוצות גס
2 כפות רסק עגבניות
3 משמשים יבשים, קצוצים דק
חצי חבילה כוסברה, קצוצה גס
מעט שמן לטיגון

החומרים לקציצות העוף:
1 בצל גדול מגורר וסחוט
300 גרם עוף טחון
3 כפות פירורי לחם או קמח מצה
2 ביצים
מלח
פלפל

הכנת המרק:
בסיר גדול מחממים מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל שקוף.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים יחד עוד כ־8 דקות.

מוסיפים את ציר העוף ואת גרגרי החומוס. מבשלים עד לריכוך החומוס ומתבלים במלח ופלפל.

הכנת קציצות העוף:
מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים קטנים ומעבירים למרק הרותח.

מוסיפים את המשמשים הקצוצים ואת הכוסברה.

מבשלים יחד על אש נמוכה עוד 15 דקות. נהדר עם אורז לבן.