צילום: ריאן הפעם נלך על מנת דג יפהפייה, כמנה עיקרית או כטאפאס, ואפשר גם פשוט כפינוק ליד משקה טוב.

לכל הפינות והמתכונים של פיני

התוספת הקטנות שמסביב לנתחי הדג מתמזגות נהדר ביחד ומביאות שפע של טעמים ים־תיכוניים, כיאה לימות הקיץ החמים.


דג בתפוחי אדמה וכורכום
החומרים:
פילה דג משני דגים: מוסר, בורי או דניס. עדיף דגי ים נקיים מעצמות, עם העור, שטופים ומנוגבים בנייר סופג
6-4 תפוחי אדמה קלופים ומחולקים לאורך לארבעה חלקים
50 גרם זיתי קלמטה
2 כפיות צלפים
2 צנוניות פרוסות דק
עלי כוסברה לקישוט
3-2 פרוסות לימון כבוש
שתי כפיות כורכום
מעט שמן זית
כף מלח גס

אופן הכנה:

הכנת תפוחי האדמה - מבשלים תפוחי אדמה במים, מוסיפים את המלח והכורכום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך קל מאוד. מסננים ומצננים.

מכינים את פילה הדג - מחממים היטב מחבת כבדה, מורחים מעט שמן, מניחים את הדג כשהעור שלו כלפי מטה ומטגנים במשך כ־4-3 דקות. הופכים בזהירות ומטגנים למשך 3 דקות נוספות.

הכנת המנות - בצלחת שטוחה מסדרים יפה את תפוחי האדמה ומוסיפים את פילה הדג. אפשר לחלק כל פילה לשניים. בין תפוחי האדמה מוסיפים את הזיתים,הצנון, הצלפים, עלי הכוסברה ופרוסות הלימון הכבוש ויוצקים בעדינות מעט שמן זית איכותי מעל.