הבית, ששייך לאיש עסקים מצליח, ממוקם על מגרש של כ-600 מ"ר במרחב פסטורלי בליבה של שכונת אפקה בתל אביב. חזיתו הקדמית פונה מזרחה והאחורית מערבה ובשתיהן ניכרת התייחסות מדוקדקת לכל פרט המאפשרת לחלל החוץ להשתלב באחת עם הפנים. אדריכלות המבנה המודרני, עליה אמון האדריכל והמעצב מיקלה סימאונה, מורכבת וייחודית המבקשת לפרק את האובייקט לגורמיו. הקורה האופקית המונומנטלית יוצרת מתיחת פנים לגיאומטריית המבנה ועל כן נראה הבית ארוך ומרשים במיוחד. היא חובקת את איזור הכניסה והבריכה ומהווה עוגן ארכיטקטוני שקשה להתעלם ממנו.

אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

הגוש המרכזי בחזית הקדמית חופה באריחים מדוקקים גדולים במיוחד (3.2/1.6 מ') בגוון אפור חלודה שיחד עם האריחים הלבנים ומסת ויטרינות הזכוכית במרכזו מצליח ליצור מראה אלגנטי מעודן ובד בבד מדגיש את משחק הנפחים והממדים ואת הקונטרסט בין אלמנטים מעוגנים לאוורירים. זהו גוש המתאר את לב הבית בו ממוקם המטבח שצופה לעבר הגינה ומעליו חדר הרחצה של בני הזוג המשקיף גם הוא לעבר הגינה ובפרט לעץ הזית הבוגר הניצב במקביל אליו.

אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

שער הכניסה, מאיזור החניה ועד שער פישפש, יוצר מפלחי ברזל- רצועות ורטיקליות שאינן סימטריות ויוצרות מקצבים שונים. בכך הן נותנות תחושה דינמית של תנועה. דלת הכניסה מרשימה במיוחד. דלת פיבוט במישור החזית בגובה של כ-4  מטרים. היא מלווה קיר מסך ומחופה סטריפים המוסיפים גם הם למורכבות גיאומטרית המבנה. פרגולות המתכת גבוהות במיוחד. גובהן כגובה המבנה והן מוצבות בקו אפס עימו שיאו. הן סטטיות אך תוכננו בזווית שמקנה להם זווית בדומה לשלבים מתקפלים ומאפשרת משחק מרשים של אור וצל על גבי המבנה.יחידות הריצוף גדולות במיוחד (1.2/1.2 מ') הן הותקנו בהתקנה צפה, ללא רובה או פוגות, במפלס ישר ללא שיפועים, מה שמקנה לרצפה תחושה המשכית מרשימה, מוקפדת ומהודקת, ממש כמו כל פרט בבית זה.

מטבח חוץ. אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

הארכיטקטורה בחללי החוץ מתכתבת עם זאת הפנימית. כך למשל הבריכה, צרה וארוכה ומהווה חלק אינטגרלי מהארכיטקטורה הגיאומטרית-המהוקצעת של הבית. החיפוי הכהה משתלב היטב בקונספט האלגנטי. בשוליה הצרים משולבים גופי תאורה בריתמוס קבוע שמאירים את המבנה. עמדת הברביקיו, גם היא מתוכננת בקפידה, וכוללת אלמנט טאסון בצורת קונוס המשולבת בתוכה.

אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

מטרת האדריכל היתה ליצור מבנה כמה שיותר פתוח ואוורירי ועל כן מסה עיקרית מחזיתו הצפונית, מזרחית ומערבית עשויות ויטרינה- התחושה בתוך המבנה עצמו הינה מוארת ואוורירית, לפרקים אינסופית ועם זאת מאפשרת פרטיות ואינטימיות.

איזור היום (החלל הציבורי) תוכנן כחלל פתוח שגובהו למעלה מ-6 מטרים. פרופילי החלונות בגוון שחור דרמטי, מאזנים את פתחי הזכוכית, נאמנים לאסתטיקה ולצבעוניות של הבית ומאפשרים לטבע לחדור מבעדם באופן מושלם. במרכז החלל קמין מרשים מרצפה עד תקרה מחופה עץ אלון מושחר בהתזת חול. מערכת וילונות חשמליים שגובהם, כגובה הפתחים, מאפשרת נדבך נוסף של פרטיות. אריחים גרניט הפורצלן דמויי הבטון ברצפת החלל גדולים במיוחד (3.2/1.6 מ').

אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

גרם מדרגות זיזי, עשוי מתכת וכבלי פלדה ומרשים במיוחד נגלה עם הכניסה לבית. הוא נתפס כ-FOCAL POINT המלווה את המפלסים השונים ומקשר ביניהם. הוא מהווה ציר אוורירי ופיסולי באלגנטיות מהודקת וחדה, בטונציה מושלמת עם הקירות על מנת שיטמע בחלל. המדרגות עצמן משולשות ותלת מימדיות ובסביבתו משולבים גופי תאורה עם ניתוקים מהתקרה שיוצרים אפקטים של אור וצל בין הכבלים. הקירות באיזור מחופים עץ בחיתוך על פי מידה ומהווים ציר שמוביל את המהלכים מקומת המרתף ועד קומת המגורים. את הפאנלים המסורתיים מחליפים בקומות השונות פסי ניתוק עשויים מתכת שיוצרים מראה מרחף ואוורירי בחלל.

אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

מעברו השני של גרם המדרגות מצויין פסנתר הכנף וספריה מרשימה הפונים לאיזור המערבי של הגינה. בקרבתם פינת האוכל והמטבח שתוכנן כפונקציונלי במראה מנימליסטי ועם זאת דרמטי ומרשים, המאפשר קשר עין עם כל זווית במרחב. הוא משלב בין חזיתות עץ ומתכת שחורה ומשטחיו המדוקקים תורמים גם הם לנראות המודרנית המבוקשת.

אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

שירותי האורחים בקומה נוצרו מתוך רצון ליצור הוויה דרמטית ומרשימה במיוחד. הקירות מחופים טפיטים שחורים ואריחים מדוקקים עליהם דוגמת עורקים המזכירים במראם ובצבעם שורשי עץ. כיור השיש הנובע מהמשטח עצמו מוסיף גם הוא לנראות המעוגנת והמרשימה. גוף תאורה לא סטנדרטי מתכוונן בהתאם לצורך ונכבה במגע יד אדם.

אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

שלוש מדרגות מובילות לחדר השינה של הבית, שממש כמו כל חדרי השינה בבית תוכנן כסוויטה מפנקת ומושקעת. קומת המרתף, לה שתי חצרות אנגליות- ממערב וממזרח שמציפות אותה באור טבעי ואוויר, משמשת כמרחב פנאי עבור בני המשפחה ובה חדר קולנוע מאובזר, איזור סלוני וכן חדר הכביסה וחדר שינה עבור אופר. בדומה לאיזור גרם המדרגות.

אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

קומת המגורים כוללת את סוויטת השינה של הבן ואת מאסטר ההורים המתפרס על פני כ-70 אחוז משטחה היא מרוצפת עץ אלון מגוון שחור בדוגמת פישבון. מדובר בסוויטה נשיאותית מפוארת המורכבת מחלל אופן ובו חדר ארונות גדול, נמוך ממפלס החדר, שתוכנן על ידי חברת B & B Italia. הכניסה אליו נסתרת וחבויה בקו אפס במישור קיר גב המיטה. הוא מחופה עורות של הרמס, עץ אלון ומתכות ובמרכזו אי פונקציונלי בו מרוכזים התכשיטים, השעונים ויתרת האקססוריז של בני הזוג.

קירות חדר השינה מחופים עץ צבוע בתנור עם ניתוקים אלגנטיים. במרכז אחד מהם רהיט פלזמה מרחף לכל אורכו שמוביל לאיזור חדר הרחצה. חדר זה תוכנן באופן ייחודי- הוא נטול דלת כניסה ומהווה חלק אינטגרלי מהחדר עצמו. בתוך כך בידל סימאונה את איזור המקלחון, הבידה והאסלה משאר האלמנטים בחלל. הקיר המוביל אליהם מחופה זכוכית בגוון עופרת וכולל שתי דלתות בקו אפס מרצפה עד תקרה (האחת לאיזור השירותים והשניה למקלחון). רצפת המקלחון והאסלה מחופים קוריאן ואילו הקירות באריחים מדוקקים (1/3מ') דמויי טרוונטין.

אדריכל: מיקלה סימאונה. צילום: עודד סמדר

במרכז החלל אמבטיית FREE STANDING עם ברז הנובע מהרצפה. ממולה שתי יחידות כיור מובנות בגוף השיש וברזים הנובעים מהקיר. על מנת לשמר את האסתטיקה הנקיה והמוקפדת, כל שקעי השירות מוסתרים ומוטמעים בתוך רהיט הכיור עצמו. מול קיר המקלחון ניצב רהיט שקוף בו נמצאים החלוקים והמגבות של בני הזוג. תקרת החלל מנותקת ומאפשרת מרווח תנועה לשתי שכבות של וילונות- האחת דקורטיבית והשנייה, שכבת וואל, המאפשרות פרטיות מירבית בעת שימוש בחלל.