דירת קבלן חדשה במתחם מוזיאון רזידנט בירושלים הותאמה לצרכיהם של בני זוג, שהחליטו על מעבר לחיים עירוניים יותר לאחר שילדיהם עזבו את הבית.

הדירה, שתוכננה במקור כדירת 4 חדרים סטנדרטית בפרויקט החדש של האחים ישראל, ליד מוזיאון ישראל, הוסבה לדירה של 3.5 הכוללים מטבח גדול עם אי הניצב במרכזו, סלון רחב ידיים, חדר שינה מרכזי עם חדר רחצה, חדר אורחים וחדרון עבודה.

מבט אל הסלון. עיצוב: רויטל רייך. צילום: ליאור טייטלר

האדריכלית ומעצבת הפנים רויטל רייך, האחראית על תכנון הדירה, התמקדה בצרכים החדשים של בני הזוג. רייך מתמחה באדריכלות ועיצוב פנים של דירות יוקרה, בתים, משרדים ובתי עסק מזה 15 שנה.

"לב ליבה של עבודת האדריכלות היא לספק מענה מותאם לצרכים של הלקוח, האדריכלות צריכה להיות פונקציונאלית, נוחה, כזו שתוכננה על מנת לתת את המענה המושלם בכל הרבדים, מהחלוקה של החלל ועד לבחירה של חומרים והתאמה של אלמנטים שונים בחלל", אומרת רייך, "בין אם מדובר בעיצוב פנים של דירות יוקרה או עיצוב פנים של בית פרטי או חלל מסחרי, ההתאמה לצורכי הלקוח הינה הקו המנחה". 

עיצוב: רויטל רייך. צילום: ליאור טייטלר

.

עיצוב: רויטל רייך. צילום: ליאור טייטלר

"נקודת הפתיחה של התכנון התמקדה במטבח. המטבח במקור היה צר וארוך ולכן בשלב הראשון היה צורך להגדיל את חלל המטבח ולהוסיף עוד מטבחון פנימי, אליו נכנסים בדלת סמויה מתוך המטבח, המשמש לבישול וכמזווה גדול", מסבירה רייך, "המחשבה על מטבחון פנימי באה מתוך הרצון לשמור על קווים נקיים שיתכתבו בצורה אסתטית עם הסלון. במרכזו של המטבח החיצוני בנינו אי גדול שתוכנן בהתאמה אישית, המשמש לארוחות קלות ולאחסון".

עיצוב: רויטל רייך. צילום: ליאור טייטלר

האי במטבח עוצב בגוון של שחור ובו משלווים שני פסי פליז ליצירת עניין ואלגנטיות. השילוב בין השחור והזהב בא לידי ביטוי באלמנטים נוספים בחלל ,כאשר פלטת הצבעים נעה בין שחור, אפור, קרם וזהב ויוצרת תחושה של יוקרה בכל מקום אליו מביטים. גם ברז המטבח נבחר בגימור של זהב, כמו גם גופי התאורה ופריטים משלימים היוצרים אחידות מצד אחד, ושבירה של מוסכמות מן הצד השני.

הגדרת חללים באמצעות צבעים. עיצוב: רויטל רייך. צילום: ליאור טייטלר

.

עיצוב: רויטל רייך. צילום: ליאור טייטלר

פינת האוכל, המתהדרת בגוונים של שמנת, נבנתה בהתאמה אישית על ידי נגר. מן הצד השני לה, נושק הסלון רחב הידיים כאשר פורניק טיק מחפה את קיר הטלוויזיה וממשיק ועוטף את הקיר האנכי לו עד לארון האחסון החבוי בין הסלון לפינת האוכל. משחקי הצבעים השונים יוצרים הגדרה מחודשת של החלל שנותר פתוח ומספקת סביבת מחייה אוורירית, כיאה לעיצוב פנים של דירות יוקרה.

"אחת הבקשות המיוחדות של בני הזוג היו יצירת מקומות אחסון נוספים. לצורך כך, חיפשתי דרכים יצירתיות לאפשר להם את משאלתם", אומרת רייך, "חלל מבואת הכניסה גדול מאוד ולכן יצרתי שם ארון כניסה סמוי שנראה כקיר בטון, אותו ניתן למצוא גם במטבח. החומר שנבחר הוא פורמאיקה של איגר, שנותן פתרון לחיפוי ייחודי ומספק טקסטורה מעניינת לחלל".

עיצוב: רויטל רייך. צילום: ליאור טייטלר

את השימוש בחיפויי קיר ניתן למצוא גם בשירותי האורחים שזכו לאופי מיוחד בעזרת חיפוי עץ טיק על גבי הקיר. "המקלחת המרכזית של הדירה היתה מחופה בקרמיקה לבנה של הקבלן. על ידי שילוב עם פרטי נגרות שחורים יצרנו מראה אינדיבידואלי ושברנו את המראה הסטנדרטי", מוסיפה רייך.

חיפוי קיר מיוחד בשירותי האורחים. עיצוב: רויטל רייך. צילום: ליאור טייטלר

בחדר השינה של הזוג שברה רייך את קיר חדר הארונות שהוצב בכניסה וצירפה אותו אל החלל שהרחיב את החדר בצורה משמעותית. באופן זה חדר השינה נראה פתוח יותר ומאפשרת תנועה חופשית בחלל. לחדר השינה נבחרו צבעי פסטל בגוון של ירוק עדין הבא לידי ביטוי בארונות וורוד אפרסק בקירות, אשר יחדיו יוצרים תחושה מרגיעה ונעימה. את פסי הזהב שראינו במטבח ניתן למצוא גם במקלחת ההורים שהוחלפה בשלמותה וחופתה באריחים מיוחדים המשולבים עם פז זהב המשמש כתכשיט.

חדר השינה מעוצב כסוויטה רחבת ידיים. עיצוב: רויטל רייך. צילום: ליאור טייטלר

יחידת הרחצה משדרת יוקרה. עיצוב: רויטל רייך. צילום: ליאור טייטלר

"התוצאה הסופית שהתקבלה היא דירה מיוחדת ללקוחות מיוחדים שזרמו עם הרעיונות המיוחדים ויצרו לעצמם מרחב חיים עירוני שמספק את התחושה הפתוחה, אך החמימה", מסכמת רייך.