חודש החגים הציף את כולנו בחגיגות אוכל, שלא לומר ארוחה אחת ארוכה ומתמשכת.

עכשיו הגיע הזמן להרגיע עם המנות. לכן בחרתי הפעם במרק, כשהכוכבת שלו היא שעועית בובס - בשרנית ומתקתקה, בשילוב בטטה וגזר ובתיבול ירוק, מעין פסטו. מרק סמיך וטעים שפותח את הסתיו במוטיבציה לשינוי (וגם בקצת געגוע לחורף).

צילום: ריאן

מרק בובס ופסטו מקומי

3 כוסות שעועית מושרית לילה, מורתחת ומסוננת

4 בצלים יבשים גדולים, קצוצים דק

3-2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות (אפשר דלעת במקום או גם וגם, בכל זאת בריאות...)

3-2 גזרים חתוכים לחתיכות קטנות

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפיות אורגנו יבש (או תימין לימוני)

2 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר, מוסיפים חצי מכמות הבצלים ומטגנים על אש בינונית עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את השעועית, מערבבים, מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים אש ומבשלים יחד כשעה וחצי על אש בינונית.

במחבת רחבה מטגנים את החצי השני של הבצלים עד זהוב, מוסיפים את קוביות הבטטות והגזר ומטגנים יחד כמה דקות.

מתבלים בפלפל שחור, מלח ואורגנו יבש ומוסיפים לסיר השעועית. מביאים הכל לרתיחה ומבשלים כ־20 דקות יחד.

טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך. בשלב הזה המרק מוכן להגשה.

בעת ההגשה אפשר להוסיף כף נדיבה של פסטו או לתבל את תבשיל המרק כולו בכמה כפות של פסטו, כל אחד לפי טעמו.

פסטו מקומי

חבילת בזיליקום או ריחן שטופה ומסוננת

חבילת כוסברה או פטרוזיליה או חצי חצי, מה שאוהבים

כחצי כוס שמן זית באיכות טובה

50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

50 גרם פרמז'ן (אפשר לוותר אם רוצים טבעוני)

4-3 שיני שום (או לפי הטעם)

אופן ההכנה:
טוחנים את הבזיליקום, הכוסברה והפטרוזיליה והשום בפולסים קצרים ומזלפים תוך כדי את שמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה.

לא מומלץ לטחון באגרסיביות כדי לשמור על הצורה והרעננות של העלים. מוסיפים את אגוזי המלך, מערבבים יחד ושומרים בצנצנת במקרר.

מומלץ להוסיף שכבת שמן מעל כדי שלא ייכנס חמצן ואז זה נשאר להמון זמן.

אפשר גם (ומומלץ בחום): להפריש מעט מהשעועית לפני הוספת הירקות והפסטו ולהכין סלט.

סלט שעועית

כוס או שתיים של שעועית מבושלת עד ריכוך

בצל סגול פרוס דק

פלפל חריף, רצוי אדום, פרוס דק

שמן זית

כף חומץ

מיץ מחצי לימון, עדיף ליים

מלח גס

תימין לימוני או אורגנו יבש (לא חובה)

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים לפני ההגשה. את מיץ הלימון תוסיפו בסוף מעל הסלט, רגע לפני ההגשה.

אפשר גם: לבחור בגרסה הבשרית. להוסיף חזה אווז מעושן, פרוס דק או חתוך לקוביות, לצרוב על מחבת ולהוסיף מעל בעת ההגשה. אפשר לצרוב כמות כפולה, להפריש חצי בצד ולהמשיך עם המתכון.

את מה שהשארנו בצד להוסיף מעל בעת ההגשה. גם כתף מפולפלת תתאים, או רוסטביף כבוש או מעושן.

אפשר גם: לטגן פרוסות דקות של שום עד להשחמה קלה, לסנן ולהוסיף מעל בעת ההגשה.