ט"ו בשבט הוא רק תירוץ בשביל ליהנות משני הקינוחים הטעימים האלה, שמתאימים גם כנשנוש עם כוס קפה או תה. 

תכשיטי שוקולד משובצים

מה צריך? 

3 חפיסות שוקולד מריר (300 גרם) מומס במיקרוגל – להמיס בזהירות שלא יישרף (לוקח כדקה וחצי).

פירות יבשים במגוון צבעים – משמש מיובש, חמוציות, תאנים, קוקוס יבש, צימוקים.

אגוזים טבעיים – מלך, צנוברים, פקאן, קשיו (ניתן להשתמש גם בקלויים כי השילוב עם השוקולד המלח והפירות היבשים מצויין!).

תכשיטי שוקולד עם פירות יבשים. צילום: אלונה זוהר

איך מכינים? 

לפרוס את כל הפירות האגוזים (הכי נוח).

לקחת מגש גדול ולשים עליו נייר אפיה. בעזרת כפית לעשות דיסקיות של שוקולד ברווחים אחד מהשני. לעטר כל דיסקית בפירות יבשים ואגוזים כאוות נפשכם.

לשים במקרר 10 דקות וקיבלתם את התכשיט הכי טעים שיש.

עוגיות פיצוחים מופלאות

הן מתאימות לא רק לחג. הן יעשו לכם יומיום חג.  עוגיות קלות להכנה, נפלאות בטעמן שיתחסלו מיד. כדאי שתמיד תהיה על המדף מהן צנצנת מלאה.

מה צריך?

2  כוסות גרעיני חמנייה

2 כוסות גרעיני דלעת

1  כוס שומשום

1 כוס אגוזי מלך

4  חלבונים

8 כפות סוכר חום

עוגיות פיצוחים. צילום: אלונה זוהר

איך מכינים? 

לקלות את השומשום והגרעינים – אני פיזרתי על נייר אפיה בתבנית אפיה את כל הפיצוחים (למעט האגוזים) וקליתי בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כרבע שעה או שמזהיבים מעט – זהירות, לא לשרוף! 

בקערה גדולה לשים את החלבונים והסוכר ולערבב עם מזלג או עם מטרפה.

לערבב את הפיצוחים והאגוזים עם החלבונים היטב כך שיהיו מצופים בחלבון.

בעזרת כף להניח בתבנית אפיה (כשעליה נייר אפיה) תלוליות של עוגיות במרווחים קטנים אחד מהשני.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כרבע שעה-20 דקות או עד שהעוגיות משחימות.

לשמור בקופסה אטומה (אם יספיקו להגיע לקופסה).

אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.