בגינה שלנו, וגם כמעט בכל שטח פתוח, יש קצת חובזה והמון מנגולד בר, מהם אפשר להכין המון דברים, וגם שקשוקה טעימה להפליא.

החובזה והמנגולד, כמו מרבית העלים שגדלים בשטחי הבר, עשירים במיוחד במינרלים שונים שכל כך חשובים לבריאותנו. הם גם מכילים חומרים שמסייעים בניקוי הגוף, והתוצאה: גם טעימה וגם ממש בריאה.

גם טעים, גם בריא | צילום: ענת לשם

מוזמנים לנסות, לא תצטערו!

חשוב לציין: יש להשתמש בעלים מן הבר רק אם אתם בטוחים שאתם יודעים לזהות אותם כהלכה.  

שקשוקה עם עלים קצוצים

החומרים (למנה אישית):

3-4 פטריות חתוכות

2 חופנים גדולים מתערובת עלים קצוצים

2 ביצים

שמן זית

מלח

קצח

ההכנה:

מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית, מטגנים קלות את הפטריות, מוסיפים את העלים ומנמיכים את האש.

מערבבים, מוסיפים את הביצים מלמעלה, מכסים ומבשלים עד שהחלבון הופך ממש לבן.

בתיאבון!

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שביניהם