לוקחים עדשים מזינות משלבים אותם עם פטריות ומקבלים קציצות טעימות ובריאות, שמזכירות את טעם הבשר. אתם לא חייבים להיות טבעונים בשביל ליהנות מהן. הנה מתחילים.

קציצות עדשים ופטריות

מה צריך? 

4 כוסות (חד פעמיות) עדשים מבושלות עד ריכוך

2 כוסות (חד פעמיות נוספות) עדשים מבושלות עד ריכוך – זו לא טעות!

סלסלת פטריות שמפיניון

בצל קטן

חצי צרור של פטרוזיליה

חצי כוס רוטב ברביקיו

כוס שיבולת שועל (קוואקר)

1 כוס פירורי לחם

2 שיני שום גדולות

מלח – לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

קציצות עדשים ופטריות. צילום: אלונה זוהר

איך מכינים? 

שמים בקערת מג'ימיקס 4 כוסות עדשים, פטריות, פטרוזיליה, בצל, שום ולרסק יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה.

להעביר לקערה. להוסיף 2 כוסות עדשים, שיבולת שועל, רוטב ברביקיו, פירורי לחם, מלח, פלפל שחור גרוס ולערבב.

להניח במקרר לשעה.

ליצור קציצות ולטגן בשמן חם.

יש אפשרות לעשות קציצות גדולות ולצרוב על מחבת פסים, תוכלו ליצור מהן קציצות המבורגר.

אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.