מזג האויר המתקרר מביא איתו את הצורך שלנו במזונות מחממים ו"כבדים" יותר.
שילוב של ירקות שורש ועלים ירוקים הוא פשוט מושלם לעונה. 

בטטה אפויה ממולאת בפסטו תרד
כחמש מנות, כרבע שעה הכנה, כשעה אפייה

מה צריך?

10 בטטות קטנות שלמות שטופות היטב
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
חבילה תרד
חבילה כוסברה
50 גרם צנוברים
מלח
שמן זית

צילום: ענת לשם

איך מכינים?

שמים את הבטטות בתבנית, מורחים עליהן תערובת של שמן זית ומלח גס ואופים ב 180 מעלות כשעה עד שאפויות היטב.

שמים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להרכך.

מוסיפים את התרד, מתבלים במלח ומטגנים עד שמתרכך.

שמים את תכולת המחבת בבלנדר.

מוסיפים את הכוסברה והצנוברים וטוחנים.

כשהבטטות מוכנות מוציאים אותן, חתוכים במרכזן וממלאים בתערובת הפסטו.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.