"מסעדות פתוחות" הפסטיבל הקולינרי האורבני חוזר לירושלים. במשך חמשת ימי הפסטיבל תוגש למבקרים חגיגה קולינרית עשירה ומסחררת, הכוללת מגוון אירועים חד פעמיים הנעים בין אוכל לתרבות ומה שביניהם – אמנות, חברה, הגות, חדשנות, טקסיות וכמובן, אכילה מלאת תשוקה – אירועים שיוצאים מהמטבחים ומשתלטים על כל פינה בעיר. שפים, ארטיזנים, אמנים רב תחומיים, מייקרים, אנשי רוח ותרבות ואושיות קולינריה מקומיות – כולם לוקחים חלק בפסטיבל הנערך זאת השנה הרביעית בבירה.

אקווריום. צילום: תומר פולטין

אירוע הפתיחה (שלישי, 19.11.19) יתקיים במערת צדקיהו בסגנון משתה ירושלמי-עות'ומני. הששף נדב מלין והשף התורכי ארט סילחלי יכינו לכם מנות שקורן בעיר העתיקה. במשתה יופיעו להקת המחול ורטיגו והזמרת שירה גבריאלוב. 

השף יליד סיציליה, אנטוניו פאוזי, המכונה 'לאלו', ממסעדת "מורטימר האוס" הלונדונית, יגיע לירושלים ללמד אתכם איך להכין פסטה סיציליאנית – אוריגינליו! את השף לאלו יארח השף הירושלמי, מושיקו גמליאלי, במסגרת שיתוף פעולה בין פסטיבל המסעדות של לונדון לבין פסטיבל מסעדות פתוחות. עוד אורחים שיפקדו את הפסטיבל הם ריצ'רד הארט (Tartine, Hart Bageri – Noma) ואנומראל עוגן ("אופה הכפר", "בישולים") מתארחים במאפיית שוואר הפועלת כבר 400 שנים בעיר העתיקה בירושלים, למפגש על לחם, תרבויות ומסורות.

השף עזרא קדם יכניס אתכם אל גן העדן הקסום שלו ויארח מפגש הדגמה וטעימות של מנות ייחודיות בהשראת טעמי ילדותו וסיור בגינת הירק הייחודית של סטודיו ארקדיה. השפית חן קורן והצלמת אבישג שאר-ישוב מביאות את ג'רבה לירושלים ומשתפות בזיכרונות, תמונות, מתכונים וטעימות מביקור באחת הקהילות היהודיות העתיקות בעולם, באי ג'רבה שבתוניס.

מסעדת אזורה. צילום: תומר פולטין

השף קונדיטור דוד לאור פותח את שערי הקונדיטוריה שלו אחרי שקיעת החמה ומארח שלוש סדנאות אפיה. כל סדנה תוקדש למאפה אחר: בריושים, בצק עלים ושטרודלים. אופים, טועמים ושוב אופים ושוב טועמים – אם כבר מרתון, אז רק ככה.

השף הירושלמי זכאי חוג'ה, יארח את השף התורכי Aret Silahli שמגיע מאיסטנבול לסעודה טורקית, דליקטסים מסורתיים, מטעמי טברנות חלומיים וממתקים קלאסים עם טוויסט – ארוחה שהיא חגיגה.

הקונפיסייר (ממתקאית) רונית צין קרסנטי מחזירה אתכם לטעמי ילדות ומארחת סדנה בה תתחברו לזיכרונות הכי מתוקים שלכם ותלמדו להכין ממתקים הישר מהנוסטלגיה הירושלמית.

סיור בעיר העתיקה. צילום: תומר פולטין

מוזיקאים ישראלים חוקרים את מקורות המוזיקה שלהם ואת טעמיה, בסדרת מופעים רב-חושיים. האם אלו הטעמים שהתערבבו בשישי בצהריים לצלילי מנגינות עבריות של שנות השבעים? האם אלו הצלילים שנרקחו ברדיו הדולק בפינת המטבח בין אדי הבישולים? ערב בין הטעם לצליל.

וגם - מסע חושי חוויתי בעיר העתיקה בירושלים שיתעתע בחושים, ישחק עם הדמיון ולא יפסיק להפתיע. לראשונה בישראל ולרגל הפסטיבל: מסע בין שש תחנות-חוויות שונות בסמטאותיה הקסומות של העיר העתיקה, שיחדד לכם את החושים ויאתגר את חווית האכילה.

לכל האירועים והארוחות בפסטיבל לחצו כאן.