הקיץ החם מביא איתו את הצורך במנות קלילות ומקררות ומה יותר מושלם מנודלס פקוס ברוטב קשיו לימוני או בשמו העממי - ציזיקי טבעוני.  

למי שלא מכיר, הפקוס הוא סוג של מלפפון בלאדי טעים וקריספי עם קליפה בהירה שמגיע בשלל גדלים שניתן (וכדאי) למצוא רק במעט חוות ושווקים ורק בקיץ. אפשר כמובן להכין את המתכון עם מלפפונים רגילים ואפילו עם קישוא, אבל אני מעדיפה אותו ככה. 

מה צריך?

כשישה פקוס בגודל בינוני, או שישה מלפפונים גדולים

כוס קשיו טבעי מושרה כשעתיים

שלוש כפות גדושות שומשום מלא

מיץ מ3-4 לימונים

חצי חבילה כוסברה

חופן גדול עלי נענע

כחצי כוס מים

מלח לפי הטעם

שלוש מאות גרם טופו חתוך לקוביות

מעט שמן זית איכותי

חופן גדול נבטי חמנייה

נודלס פקוס ברוטב קשיו לימוני. צילום: ענת לשם

איך מכינים?

מכינים מהפקוס אטריות בספירולייזר/קולפן/סכין, שומרים אחד ואת השאריות מהקיצוץ לרוטב.

שמים בבלנדר יחד - פקוס אחד ואת שאריות הקיצוץ , קשיו, שומשום, מיץ לימן, עלים, מים, מלח וטוחנים למרקם הרצוי.

מטגנים קלות את קוביות הטופו. 

שמים בקערה את הפקוס, נבטי החמנייה וקוביות הטופו.

מוזגים מעל את הרוטב ממש בסמוך להגשה.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.