צוות 'אסיה'. צילום: פרטי

מ'לבן' לאסייתי: אחרי יותר מעשור של פעילות במתחם הסינמטק, מסעדת 'לבן' שינתה לאחרונה את דרכה והפכה ל'קפה אסיה', שילוב בין בית קפה למסעדה שמציג לראווה את האוכל האסייתי. הסיבה למהפך היא החלטה של הבעלים לשנות את הקונספט ולתת במה לאהבה גדולה וישנה שלהם. "בענף שלנו לא לקחת החלטה ולהישאר באותו מקום זה סיכון לא קטן. הרגשנו שאנחנו רוצים לבוא עם המוצר החדש הזה", מספר נעם ריזי, מבעלי קבוצת 'אדום' ו'קפה אסיה'. "'לבן' כבר לא ריגש אותנו מספיק. הרי אנחנו הלקוחות הראשונים של המוצר וההחלטה ללכת על הצעד הזה היתה מהצורך הגדול שלנו. אם לא היינו עושים את זה פה היינו עושים את זה במקום אחר".

למה דווקא אסייתי?
"אנחנו כמעט עשר שנים עם המון נגיעות ומחקר כדי לחוות את המטבח הזה. הוא מרענן מאוד, שונה, קליל, כיפי. היום יש המון מסעדות טובות שהן לא גורמה אבל איכותיות מאוד, וזה הביא את הכניסה של המטבח הוויטנאמי, התאילנדי והיפני. דירוג ה'מישלן' האחרון מראה שבצרפת לדוגמה, שהם הכי מקובעים, יש לא מעט מסעדות אסייתיות שמככבות. אי אפשר שהכול יהיה אותו הדבר".

כוחו של הרגל

וכך ממהפך ומהרצון של הבעלים של קבוצת 'אדום', האחים נעם ואסף ריזי ומוטי דוד, קיבלנו אסייתית מתחת לבית. על עיצוב המסעדה היתה מופקדת הגר פדר והסינמטק נבחר להיות הלוקיישן, למרות הידיעה שאנשי המקום והמנויים שלו רגילים למשהו אחר. "אדם שיש לו מינוי חמש שנים שמתוכן ארבע שנים הוא אכל מרק מינסטרונה, פיצה ופסטה, צריך עכשיו להתרגל לאכול אוכל אחר. אז נכון שיש אחוז באוכלוסייה שלא אוהב וזה בסדר, אבל אני כאן בשביל האחוז שאני אצליח לרגש. היה קשה לשחרר, אבל הקהל שכן שחרר הפך להיות קהל קבוע שנהנה מהמוצר, וזה מאוד מפתיע לטובה".

המנות החדשות. צילום:  אפרת ליכטנשטט ריזי

מה הדברים המרכזיים שהשתנו?
"קודם כל טכניקות הבישול השתנו. שלושה טבחים שלנו נסעו להשתלמויות בארץ ובחו"ל ונפתחו לטעמים אחרים. יש לנו טבחים אסייתים שהידיים שלהם מיומנות למטבח הזה. החלפנו את כל המטבח - פתאום יש מכשירי אידוי או ווקים. במטבח הזה יש משחק כיוון שחומרי הגלם עטופים בתבלינים וריחות וטעמים".

המנות החדשות. צילום: אפרת ליכטנשטט ריזי

אז איפה נכנס הקפה שנמצא בשם המסעדה?
"המחשבה הראשונית היתה להשאיר את האופציה של הקפה לפני סרט לבאי הסינמטק. אני מסכים שהמילה 'קפה' מיותרת. קצת פחדנו לעשות שריר גדול מדי עם השינוי. אם בעוד חצי שנה המילה קפה תרד אז תדעו שזה בגללכם".

אל תקרא לי סושי

האהבה הגדולה למטבח האסייתי לא התחילה ביום בהיר אחד. 15 ביקורים בעשור האחרון הביאו את ריזי להבין שזה החלום הבא שלו. "נסעתי לקורסים, טיולים, ובכלל לבקר בכל האזור הזה. סין, תאילנד וויטנאם אלו מטבחים שאני מאוד אוהב את העשייה שלהם, והמקום שלנו נותן לי אופציה לברוח למחוזות שונים באזור. אני מאוד אוהב סושי ותהיה גם לנו וריאציה מאוד ממוקדת, אבל זו לא החוויה שאני רוצה לתת ללקוחות. אני אוהב את הצבעוניות של התפריט".

המנות החדשות. צילום: אפרת ליכטנשטט ריזי

במבט מעמיק התפריט מחולק לארבעה חלקים - אדים, טאם טאם, אוכל רחוב, קאב קם, ווק וקארי. לא, זה לא תפריט אסייתי רגיל בכלל ונראה שב'קפה אסיה' חשבו על הכול, שכן למנות מותאמים משקאות, רטבים בכמה וריאציות, והכי חשוב - אוכל הרחוב שלא ניתן למצוא בכלל בעיר.

אז מה יש שם? מנות מסורתיות אך מודרניות. לדוגמה ממחלקת האדים - הר גאו עוף, כיסוני בצק אורז מאודים במילוי עוף קצוץ ונענע, קארי אדום, למונגראס ובוטנים קצוצים (46 שקל). מהטאם טאם - יאם סו קון, סלט שרימפס, אשכולית/פומלה/מנגו, בצל סגול, צ'ילי, עשבי תיבול, סלרי, בצל ירוק, קשיו, נאם פלה וליים (48 שקל).

המנות החדשות. צילום: אפרת ליכטנשטט ריזי

בקאב קם ניתן למצוא נאמס ויטנאמי, דפי אורז קריספיים במילוי פרגית קצוצה, עשבים, בצל סגול, אורז קלוי וטחון, מלפפון ושבבי צ'ילי יבש (56 שקל). ובמנת הווק וקארי קארי ירוק, שבא עם שלוש תוספות אופציונליות, עם טופו/עוף/שרימפס, חציל, שרי, תרד, קארי ירוק, למונגראס, עשבים טריים, צ'ילי ירוק וחלב קוקוס (64/68/78 שקל). בנוסף, בעלות של 200 שקל לזוג ניתן לטעום מכל ארבע ה'מחלקות'. בתפריט אפשר למצוא גם מנות ילדים שמותאמות כמותית וכמובן פינוקי ילדים.

'אסיה', סינמטק ירושלים, לא כשר, דרך חברון 11, טלפון: 02-6737393