פיצה זה אחד המאכלים שאנחנו באמת לא יכולים לעמוד בפניהם. עם בצק עבה או דק, בתוספת זיתים, פטריות או אננס, לא ממש משנה, כל עוד מעל מגיעה מנה כפולה של גבינה צהובה.

צילום: סטודיו אסם

לפיצה שמכינים בבית יש טעם אחר וטוב יותר מפיצה קנויה, רק שבדרך כלל אנחנו מתעצלים להכין. השבוע קיבלנו לנסות קמח שמרים חדש של אסם, מיוחד לפיצה, שמבטיח זמן תפיחה של 5 דקות בלבד עד שהבצק מוכן לרידוד והכנסה לתנור. אז התגברנו על העצלנות והפשלנו שרוולים.

מה חשבנו?
הכנו את הבצק בהתאם להוראות, הוספנו שמן, מים ובמקום כף וחצי מלח, הסתפקנו בחצי כף. מבחינת הטעם זה בהחלט היה מספיק.

 shutterstock: צילום5 דקות הספיקו לו כדי לתפוח לבצק רך ונעים, בלי שאריות של שמרים שלא תפחו.

בהוראות כתוב לשמן את המערוך ואת נייר האפיה עליו מונח הבצק כדי לקבל בצק דק. לנו היה קצת קשה לעבוד איתו על השמן ופעולת הרידוד עבדה יותר טוב כאשר פיזרנו קמח על משטח העבודה. הבצק במקרה כזה יצא אמנם עבה יותר, אבל לנו זה התאים.

הכנסנו את הפיצה לתנור לאפייה ראשונה של שתי דקות במהלכה הוא קיבל קראנצ'יות עדינה, הוצאנו, יצקנו עליו רוטב עגבניות ואת התוספות שלנו ומעל מוצרלה מגוררת. הכנסנו שוב לתנור והוצאנו אחרי 7 דקות.

קיבלנו פיצה רכה וטעימה עם קשה מסביב ורך במרכז - ממש כמו בפיצריות. הפיצה חוסלה צ'יק צ'ק והשאירה טעם של עוד.

לסיכום: עבודה קלה עם הקמח ותוצאה מוצלחת.

מחיר: 7.50-11.90 שקלים.

ערכים תזונתיים: 320 קלוריות ל-100 גרם, 63 גרם פחמימות, 2.9 גרם שומנים מתוכם 1 גרם שומן רווי, 5600 מ"ג נתרן.