אין שילוב טוב יותר מפיסטוק ודובדבני אמרנה. ואם מדובר בעוגה בחושה, אז השמחה גדולה יותר כי העבודה לא מסובכת.

צילום: ורד לוי

קבלו מתכון לעוגת פיסטוק עם דובדבני אמרנה עם מילוי וציפוי של גבינת שמנת. עוגה שנראית חגיגית, על גבול המלכותית.

עוגת פיסטוק בחושה עם דובדבני אמרנה

החומרים:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
2 ביצים גדולות
1 שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח
כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות מחית פיסטוק איכותית
חצי כוס דובדבני אמרנה או תוספת לפי הטעם
500 גר גבינת שמנת
100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 175 מעלות.

מקציפים את החמאה עם הסוכר והווניל עד לקבלת קרם תפוח ועד שהסוכר נמס.

מוסיפים ומקציפים כל ביצה בנפרד לתערובת, מוסיפים לסירוגין שמנת וקמח ולבסוף את מחית הפיסטוק - יש להקפיד על ערבוב מינימלי. משטחים בתבנית אפייה משומנת ומפזרים את הדובדבנים.

מכניסים ל-40 דקות לתנור עד שהעוגה נעשית חומה למעלה ושיפוד יוצא עם פירורים לחים. מניחים בצד להצטננות מלאה.

מערבבים את גבינת השמנת עם אבקת הסוכר, חוצים את העוגה לחצי, מורחים את הקרם, מניחים את החלק העליון ומצפים. לקישוט מסדרים דובדבני אמרנה.