לכבוד יום העצמאות ה-69 של המדינה, בטח בא לכם להכין את המאכל הכי ישראלי שיש לנו, הלוא הוא הפלאפל. הנה מתכון שקיבלנו באדיבות החומוסיה של זרזיר (זוהר בר און), בכרמי יוסף

צילום: פאולין שובל

פלאפל ירוק

להכנת 1 ק"ג (כ- 35 כדורי פלאפל):

חצי קילו גרגירי חומוס קטנים מסוג הדס (קונים בשוק או בחנות תבלינים)

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

בצל אחד גדול

5 שיני שום

מלח גס

פפריקה

פלפל שחור

חוואייג' למרק

אבקת אפיה

פירורי לחם מוזהבים

אופן ההכנה:

משרים את גרגרי החומוס לפחות 12 שעות, במהלכם שוטפים לפחות 3 פעמים. לאחר 12 שעות שוטפים ומניחים במסננת.

טוחנים את הגרגירים דק במעבד מזון ושופכים לקערה גדולה.

טוחנים לפי הסדר במתכון: בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את התבלינים וחצי כוס מים וטוחנים.

מוסיפים את פירורי הלחם ועוד חצי כוס מים וממשיכים לטחון.

שופכים לקערה ומערבבים בידיים לעיסה אחידה.

שומרים במקרר כשעתיים. אחרי שעתיים אפשר לטגן בשמן עמוק (להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי כדי שכדורי הפלאפל לא יישרפו).

או שאפשר ליצור כדורים, להניח על תבנית עם נייר אפיה ולאפות בתנור בחום בינוני עד שהכדורים זהובים.

* * *

מאחורי החומוסייה של זרזיר עומד זוהר בר און (זרזיר הוא שם החיבה), בן 52 נשוי  ואב לשניים, עוזב קיבוץ שאוהב מאוד לבשל.

לפני שפתח את החומוסייה עסק בתפקידי ניהול כמו מכירות ושיווק. את החומוסייה פתח כאשר תחום ההיי טק נקלע למשבר ובסופו של דבר מצא עצמו 'הולך הביתה'. לאחר אין ספור מבחנים, ניסיונות  והטעמות של חברים  ומשפחה נפתחה החומוסייה ביוני 2009. 

החומוסייה של זרזיר. רחוב הגפן 1 כרמי יוסף