התחיל הקיץ, בין אם תודו בכך או לא, יש כבר יותר ימים חמים מנעימים וימי שרב שמגיעים והולכים בתדירות מרשימה.

ואני? אין לי כוח לעמוד ליד הגז כשכל כך חם. אז מה עושים כשבאופק יש שוב חג? ועוד כזה שמתבסס על הררי בצק וגבינה (not my cup of tea). 

צילום: תום בעבור

איך מכינים מנה כיפית ומושקעת, וגם מזינה ופשוטה?
אילתור של בוקר עצל במיוחד הפך למתכון מוצלח. כזה שאפשר להתפעל ממנו בקול רם ליד שולחן החג, או לחטוף מהמקרר כשרעבים אבל למי יש חשק לאוכל מבושל בכלל.

צילום: תום בעבור

סירות גמבה אפויות ממולאות בפסטו וגבינת עיזים/ גבינת שקדים

15 פלפלים צהובים / אדומים בגודל בינוני ומטה
כוס וחצי פסטו ביתי או קנוי

2 כוסות גבינת שקדים

או 2 כוסות גבינת עיזים/כבשים - לצמחונים 

צילום: תום בעבור

אופן ההכנה:

חוצים את הפלפלים לשניים לאורכם כך שייווצרו סירות שטוחות. מנקים מגרעינים.

מסדרים את הפלפלים על גבי תבנית תנור מצופה בנייר אפיה, בצורה צפופה יחסית. מחממים תנור לחום בינוני.

בתוך כל פלפל שמים כפית פסטו, ולמעלה מכסים בכף גבינת שמנת/ גבינת שקדים.

אופים כרבע שעה בחום בינוני עד להתקשות קלה של הממרח/ או עד שהגבינה נמסה.

ניתן לאכול קר או חם.

תום מטבח משמח - ליווי בתהליכי שינוי לתזונה בריאהבישול צמחוני וטבעוני טעים סדנאות בישול בריא. 052-5012132