מחפשים מתכון לעוגה שווה להמם את האורחים בשבועות? לפניכם מתכון של מסעדת כרמים בראשות סהר רפאל. את המתכון יצרה השף קונדיטורית אפרת ריכטר. 

עוגת גבינה ושוקולד

חומרים:

300 גרם שוקולד לבן
750 גרם גבינת שמנת 30%
1 כוס סוכר
1 ורבע מיכל שמנת חמוצה (250 מ"ל)
כף גדושה קורנפלור
4 ביצים

לתחתית
50 גרם חמאה מומסת
140 גרם (בערך חצי שרוול) ביסקוויטים חומים טחונים דק

עוגת גבינה בכרמים. צילום: עידן כהן

אופן ההכנה:

לתחתית -
מערבבים יחד את החמאה ואת פירורי הביסקוויטים ומרפדים בעזרת התערובת את התבנית. יש לשים לב שמהדקים היטב אחרת הבלילה עלולה לנזול בתוך התנור. יש להשתמש בתבנית קפיצית קוטר 26 עגולה.

עוגת גבינה שוקולד. צילום: יחצ כרמים

לעוגה -
במיקסר מערבבים יחד את השמנת עם הסוכר. מוסיפים את הקורנפלור. 
ממיסים את השוקולד הלבן, כשהקורנפלור נטמע היטב בבלילה יש להוסיף את השוקולד המומס

בקערה נפרדת יש לערבב את הביצים עם השמנת החמוצה ולאחר שהשוקולד נטמע להוסיף גם אותם לבלילה שבמיקסר.\

כאשר הבלילה חלקה יש למזוג בתבנית עם תחתית החמאה והביסקוויטים.

מחממים תנור ל-150 מעלות, בתחתית התנור מניחים כלי עם מים חמים (ליצירת אדים) בין חצי שעה לשעה ב- 150 מעלות ואז מנמיכים את המעלות ל-110 עד שהעוגה יציבה. סבלנות, זה עלול לקחת זמן מה.

טיפ חשוב - כשמוציאים את העוגה יש להעביר סכין בדפנות. העוגה מתכווצת מעט וכך היא תישאר עם שוליים חלקים ויפים. כשהעוגה מצטננת שופכים עליה גנאש שוקולד חם שעשוי משמנת מתוקה ושוקולד מריר מומס.