דלעת. אף פעם לא אהבתי אותה. סיבית, מתפוררת, ירק של מרקים כבדים עם טעם בינוני עד לא מוצלח. כילדה ונערה דאגתי להתרחק ממנה טוב טוב טוב.

עד שגיליתי שיש עוד סוגים של דלועים!

מאז, דלורית נהפכה לירק האהוב עלי (מי בכלל קרא לדבר הנהדר בזה בטעם חמאה בשם הנורא דלורית?) ואיתה גם הדלעת היפנית. ירק יפהפה במרקם נימוח (אחרי אפייה או בישול), מתקתק ומשביע שמשתלב כמעט בכל מנה בהרמוניה מפעימה ומחליף דלעת בקלות בכל מתכון. 

צילום: תום בעבור

כשפגשתי לראשונה דלעת ערמונים נשביתי בקסם, בעיקר כי יש לה מתכון בסיסי אחד וכה פשוט, שמוריד מאיתנו את הקושי המרכזי במתכוני דלעות - הסרת הקליפה. 

אז מה עושים?

מקבלים שני מתכונים באחד שכל כולו מותאם לקיץ הישראלי, ללא טיגונים ועם מינימום התעסקות. מנה קלילה, מרעננת, בריאה ומשביעה.

צילום: תום בעבור

דלעת ערמונים במילוי סלט קוסקוס

5 דלעות ערמונים בינוניות

2 כוסות קוסקוס מלא מוכן

1/2 בצל סגול קצוץ דק

1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק

חופן גרעיני דלעת /ואו צנוברים

מיץ מחצי לימון

כפית מלח

שמן זית

אופן ההכנה: 

את הדלעות שוטפים וחוצים לחצי לרוחבן, מנקים מגרעינים ומושחים בשמן זית.

מניחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה (החתך למעלה) ואופים בתנור על חום גבוה/ גריל עד להשחמה והתרככות.  

בינתיים מכינים את הסלט -

מערבבים בקערה - קוסקוס, בצל סגול, פטרוזיליה וגרעינים. מערבבים ומתבלים במלח ולימון. מוסיפים שמן זית לחגיגה. 

כשהדלעת מוכנה - ממלאים גבעה קטנה של קוסקוס בתוך השקע ומגישים. נשאר לכם סלט? מעולה! יש לכם מנה ספייר.

תום מטבח משמח - ליווי בתהליכי שינוי לתזונה בריאה, בישול צמחוני וטבעוני טעים, סדנאות בישול בריא, 052-5012132