מרק? בימים הלוהטים האלה? כן, כן. אני אוהב מרקים, ולא חשוב מה הטמפרטורות בחוץ, ויודע שיש עוד כמוני שלא מוותרים על מרק כארוחה מדי פעם או כמנת פתיחה. זה מין צורך כזה של הגוף או הרגל מהילדות - מרק היה הבסיס בכל עונות השנה.

צילום: ריאן


לטעמי המרק הזה נהדר לקיץ. מרק אפונה של חורף מכינים מאפונה יבשה ולקיץ מאפונה קפואה. זה קליל וזמין תמיד, ירוק ומתאים מאוד למנה קלילה.

מרק אפונה וקארי ירוק
3 כוסות אפונה קפואה מופשרת ומסוננת
2 גבעולי סלרי קצוצים גס
2 כרישות פרוסות דק, החלק הלבן
2 ס"מ ג'ינג'ר פרוס דק או מגורר
4 שיני שום
5 עלי דפנה
8 עלי קפיר ליים
כחצי חבילת כוסברה
2-1 כפות מחית קארי ירוק
מיץ מחצי לימון או ליים
כפית גרידת לימון או ליים
מעט שמן לטיגון
1.5 ליטר מים רותחים
פחית קרם קוקוס
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים את הכרישה, הסלרי, השום והג'ינגר ומטגנים יחד כמה דקות על אש בינונית. מוסיפים את האפונה והקארי הירוק, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן יחד עוד כ־7-5 דקות.

מכינים שקית קטנה מבד (או סיליקון) ועוטפים בה את עלי הדפנה והקפיר ליים. אם אין, אפשר לתבל רגיל, להוסיף את העלים עם שאר התבלינים ולאסוף אותם אחרי הבישול בכף מחוררת.

מוסיפים את המים הרותחים, מיץ הלימון וכמחצית מהכוסברה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך ומבשלים עוד כ־20 דקות.

מוציאים את שקית הבד או גורפים את כל עלי התיבול בכף מחוררת. מרסקים את תכולת המרק באמצעות בלנדר ידני עד שמתקבל מרקם קרמי. אני אוהב לשמור קצת גם כמה ירקות שלמים כדי שלא יהיה חלק לגמרי. מוסיפים את החלב או קרם הקוקוס, מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים יחד במשך כעשר דקות נוספות.

מגישים עם מעט כוסברה טרייה וגרידת לימון. אפשר להוסיף גם עוד מעט מיץ לימון לאוהבי החמצמץ.

אפשר גם: להשתמש בחלב קוקוס או לוותר עליו ולעבות את המרק בקוביות משני תפוחי אדמה (מוסיפים בשלב טיגון האפונה). אפשר גם קוביות של גזר.