שבוע חדש מזמן בישולים וארוחות חדשות. אז אם בא לכם להכין חריימה טריפוליטאי מסורתי כמו שצריך, הנה מתכון באדיבות סיגל מיארא, ממיארא - דגי ים ובריכה, נתניה.

חריימה טריפוליטאי

מצרכים:

דג לוקוס/פרידה/מוסר ים פרוס לפרוסות עבות

2 כפות פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

כף רסק עגבניות

חצי כוס שמן

חצי כפית מלח

כף כמון

חצי כף קימל

6 שיני שום כתושות

כוס מים פושרים

חריימה. צילום: עמרם מיארא

אופן הכנה:

שופכים לסיר את השמן ומחממים אותו. בינתיים מערבבים בקערה שום, פפריקה חריפה ומתוקה עד לבלילה אחידה.

מוזגים את הבלילה אל השמן החם ומערבבים. מוסיפים מעט מים פושרים, כף רסק עגבניות ואת שאר המים. מבשלים במשך כ-10 דקות. מוסיפים כמון, קימל, מלח ומערבבים.

לבסוף מכניסים את פרוסות הדגים ומנענעים את הסיר בעדינות כך שהדגים יהיו עטופים ברוטב.

מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-10 דקות.

מגישים, רצוי עם חלה טרייה.