אוגוסט כבר כאן ומהבוקר אני מתהלכת בתחושת כבדות שמתפוגגת רק כשאני נפגשת עם מזגן מוצלח. בקרוב אנחנו אורזים ונוסעים לנשום קצת אויר הרים בירושלים.

סלט כרובית עם חמוציות. צילום: תום בעבור

חצי חופשה מקומית שתאפשר לפחות ללילות להיות פחות כבדים.

למה רק חצי? כי אנחנו לא בדיוק בחופש וחצי עובדים, וכי אנחנו לא נופשים אלא שומרים על בית של חברים (הרפתקה מוצלחת בפני עצמה שאנחנו נוהגים לעשות מפעם לפעם).

אבל לא משנה אם זה חצי או שלם, כי בחופשה מבחינתי הדברים צריכים להיות קלילים. מה זה אומר?

שלא מעמיסים תכניות, וגם לא מעמיסים תיקים, מתמקמים ומנסים לנוח כמיטב יכולתנו. מנסים להתמקד במה שפשוט ונעים ולהצטמצם בארגונים. זה עיקרון שפיתחתי עם השנים, והפך להיות עוד יותר חשוב לי מאז הילדים.

וגם באוכל - פשוט פשוט. במיוחד כשאני לא יודעת תמיד על איזה מטבח אני אפול. 

והנה לכם מתכון מדהים וקליל, משביע וטעים שאפשר ליצור בכל מטבח!

סלט כרובית צלויה עם חרדל וחמוציות
כרובית יפה וגדולה
חופן חמוציות
בצל ירוק
שן שום
כף ממרח חרדל גרגרים
כפית סילאן ללא תוספת סוכר
מעט מלח גס
קורט פלפל שחור
שמן זית
2 לימונים לפחות

אופן ההכנה:
מפרקים כרובית לפרחים קטנים, משמנים בקצת שמן זית ומשטחים בתבנית על גבי נייר אפייה. צולים בחום גבוה / בגריל עד להשחמה קלה והתרככות.

קוצצים דק בצל ירוק וכותשים שום. מערבבים יחד עם הכרובית והחמוציות.
מכינים רוטב מחרדל, סילאן, תבלינים, מיץ מלימון אחד וקצת שמן זית.
מערבבים יחד, טועמים ומתקנים תיבול.

תום מטבח משמח - ליווי בתהליכי שינוי לתזונה בריאה, בישול צמחוני וטבעוני טעים, סדנאות בישול בריא  052-5012132