החופש הגדול בעיצומו והילדים כבר עברו את כל המסכים והמשחקים ואת שיאי השעמום של עצמם? הנה רעיון למשהו נחמד לעשות איתם ובסוף גם לאכול ארוחה טעימה. 

הנה מתכון מרשת ג'פניקה, פשוט להכנה, כך שניתן לשתף את הילדים בהכנתו.

צילום: יחצ ג'פניקה 

נודלס עוף ותירס

מרכיבים:

400 גרם חזה עוף פרוס לרצועות

800 גרם אטריות ביצים מבושלות על פי הוראות האריזה

2\1 קופסת גרגרי תירס

100 מ"ל שמן סויה

5 כפיות סוכר

120 מ"ל רוטב סויה

כפית שמן שומשום

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

250 מ"ל מים

אופן הכנה:

במחבת עמוקה מחממים את שמן הסויה למשך דקה  ומניחים את רצועות חזה העוף. מערבבים עם השמן ומטגנים עד שהעוף מושחם מעט. מוסיפים למחבת מים, סויה, סוכר, שמן שומשום ורוטב צ'ילי מתוק ומבשלים עד לרתיחה.

לאחר שתי דקות מוסיפים את האטריות וממשיכים ברתיחה תוך כדי ערבוב עד לצמצום הנוזלים. מוסיפים את גרגרי התירס ומערבבים למשך כ–20 שניות ומורידים מהאש.

טיפ למבוגרים: ניתן לטגן בצד פטריות, בצל ירוק וגזר במעט שמן ולהגיש בצד לשדרוג המנה.