שני סלטים ידועים עם שינוי אחד קטן, טעים וצבעוני במיוחד. הראשון - טחינה עם דלעת צרובה בתנור, והשני - חומוס עם עגבניות מיובשות. נכון, נשמע מוזר, אבל התוצאה נהדרת גם בטעם וגם בלוק. הטחינה מקבלת גוון כתמתם עדין והחומוס גוון ורדרד. שניהם חינניים, ועם חיבור טעמים נכון, מתקתק ומפתיע. חגיגה לטבעונים, ולא רק.

צילום: ריאן

חומוס ועגבניות מיובשות
3 כוסות חומוס מושרה ללילה בהרבה מים
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כוס עגבניות מיובשות (רכות ובאיכות טובה)
טחינה גולמית באיכות טובה (אתיופית/ אל ארז/ הגמל המקורי)
מיץ מחצי לימון
מי קרח - לפי הצורך

אופן ההכנה:
מבשלים את החומוס עם הרבה מים וחצי כפית סודה לשתייה עד לריכוך ממרחי. מסננים (מעט מהמים כדאי לשמור בצד).

מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את העגבניות המיובשות, הטחינה והמלח (מעט, אחר כך אפשר לתקן), חצי כוס מים ומיץ הלימון ומעבדים בפולסים עד לקבלת ממרח אחיד. טועמים ומתקנים בהדרגה לפי הצורך והטעם האישי. אם העיסה נוקשה אפשר להוסיף מי קרח לקבלת ממרח קרמי.

טחינה ודלעת
300 גרם דלעת
מעט שמן זית
כוס טחינה גולמית באיכות טובה (אתיופית/ אל ארז/ הגמל המקורי)
מיץ מחצי לימון או ליים
מלח
כוס מים קרים (מי קרח)

אופן ההכנה:
חותכים את הדלעת לקוביות. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, משמנים בשמן זית ומפזרים מלח גס. מעבירים לתנור שחומם מראש ל־200-180 מעלות לכ־20 דקות או עד לריכוך והשחמה עדינה.

מעבירים את הדלעת למעבד מזון. מוסיפים את הטחינה, המלח, מיץ הלימון והמים הקרים ומעבדים בפולסים עד לקבלת עיסה אחידה. אם מתקבלת עיסה דלילה מדי אפשר להוסיף טחינה. הדברים נכונים גם לגבי התיבול, הכול לפי האיזונים והטעם האישי.