אם אתם עדיין לא סגורים על המנות המרשימות שתכינו לשולחן החג של ראש השנה, השף סהר רפאל ממסעדת כרמים מגיע לעזרתכם עם מתכון מנצח.

צוואר טלה פרוס עם פול וארטישוק

(ל-4 סועדים):

8 פרוסות של צוואר בעובי 1.5 ס"מ

3 בצלים פרוסים

1 כוס קמח

3 שיני שום

רבע כוס שמן זית

מלח

פלפל

תימין

200 גרם פול יבש מושרה לילה

6 יחידות תחתיות ארטישוק חצויים

2 כפות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

חצי כוס יין אדום

צוואר טלה פרוס עם פול, בצל וארטישוק. צילום: סהר רפאל

אופן ההכנה:

מחממים בסיר שמן זית. מקמחים את נתחי הצוואר וצולים בסיר עד הזהבה.

מסירים מהאש ומניחים בצד. מוסיפים לסיר את הבצלים והשום, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפול, הרסק, הפפריקה והיין אדום ומחזירים את נתחי הצוואר לסיר. מכסים בנוזל - ציר ירקות או מים. מביאים לרתיחה, טועמים, משפרים תיבול אם צריך ומכסים ומבשלים כשעתיים וחצי.

מדי פעם בודקים את רמת הנוזלים בסיר. חצי שעה לפני סוף הבישול נוסיף את הארטישוקים, נטעם שוב ונתבל עוד אם צריך. מוסיפים טימין. 

מומלץ להגיש עם לימון.