יש לי חברה שנלחצת מאירוח. 

היא בטוחה שהכל צריך להיות עכשיו הכי מתוקתק, הכי שופע, הכי מפנק, ושאת הכל הכל היא צריכה לעשות!

אני נתקלת במגוון מתכוני חג בימים האחרונים, כולם נראים נהדרים, טעימים, מפנקים. את כולם הייתי שמחה לאכול, מכולם הייתי שמחה לטעום, אבל האמת? אני לא מקנאת לרגע במי שעומד (לרוב, עומדת) על הרגליים כל כך הרבה שעות ומכינה את כל זה.

צילום: שרון אלתר הורוביץ

אירוח יכול להיות קליל ונעים. איך? בשביל שפע על השולחן לא צריך לעמוד שעות ולבשל לבד, אפשר לעשות כמה דברים לא פחות מוצלחים. 

  1. לקנות - רצוי ממבשלות ביתיות ולא ממעדניה תעשייתית, ככה יצא גם יותר טעים וגם יותר בריא
  2. לחלוק - כל אורח מביא מנה, כבר האירוח נעשה יותר קליל (וגם מעניין!)
  3. להתמקד במה שפשוט - לא כל מנה טעימה חייבת להיות מורכבת. גם סלט שווה ופסטה צבעונית ישמחו את לב הסועדים. 

אתם בטח רוצים דוגמא. מעולה! כי הכנתי כזו במיוחד בשבילכם.

פסטה חגיגית עם ירקות צלויים - ברוח ראש השנה

חבילת פסטה ארוכה מלאה

1 דלורית בינונית

2 בצלים סגולים

3 סלקים בינוניים

חצי חבילת פטרוזיליה

שמן זית

מלח, פלפל

חופן צנוברים / גרעיני דלעת (אופציה)

צילום: שרון אלתר הורוביץ

אופן ההכנה:  

מחממים תנור לחום גבוה. קולפים את הירקות וקוצצים דק את הפטרוזיליה.

את הסלק והדלורית חותכים לקוביות בגודל ביס, את הבצל הסגול חותכים לחצאי טבעות עבים, מערבבים בקערה גדולה עם 4-5 כפות שמן זית עד לציפוי (מוסיפים קצת שמן אם נדרש) ומעבירים לתבנית מצופה בנייר אפייה.

משטחים את הירקות על התבנית בשכבה אחת וצולים בתנור כ-40 דקות , עד להתרככות והשחמה קלה.

בינתיים מרתיחים מים לפסטה ומבשלים אותה כ-10 דקות עד לדרגת אל-דנטה, מסננים ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.

מצרפים לקערה את הירקות הצלויים, את הפטרוזיליה הקצוצה, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים טוב. טועמים ומתקנים תיבול. 

ניתן להגיש חם או קר, ולהוסיף צנוברים לפני ההגשה.

בתיאבון!

תום מטבח משמח - ליווי בתהליכי שינוי לתזונה בריאה, בישול צמחוני וטבעוני טעים, סדנאות בישול בריא, 052-5012132