יום הטבעונות העולמי מצוין היום ברחבי העולם בהתכנסויות, בפסטיבלים, בפיקניקים ובתערוכות שמוקדשים לאוכל טבעוני ולערכים ולעקרונות העומדים מאחוריו.

יום הטבעונות נוסד ב-1994 על ידי האגודה הטבעונית הבריטית. הטבעונות היא מונח שנטבע ב-1951. הסיבה לבחירה בטבעונות היא האידיאולוגיה של שמירה על זכויותיהם של בעלי החיים לחיות חיים טובים ללא סבל ושמירה על איכות הסביבה.

לחמניות טבעוניות במילוי פיצה. צילום: ניסים בן כהן

לכבוד יום הטבעונות, הנה מתכון של יוספה בן כהן, בעלת הבלוג yovegan, באדיבות החברות דורות ומשו משו.

לחמניות במילוי פיצה

מצרכים (ל- 12 יחידות):

רכיבים לבצק:

500 גר’ קמח לבן/כוסמין

1 כפית שמרים יבשים

1 כוס מים פושרים

1/2 כוס רסק תפוחי עץ   

1 כפית אורגנו

2  כפות שמן זית

1 כף סוכר

1 כפית מלח

 רכיבים למילוי:

1 חב’ רוטב עגבניות בזיליקום "דורות" במגשיות (160 גרם)

3 פרוסות צהובה 9% "משומשו"

לציפוי:    

1 כפית אורגנו

2 כפות שמן זית

2 כפות קטשופ

שומשום

מבט מבפנים. לחמניות טבעוניות במילוי פיצה. צילום: ניסים בן כהן

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל את כל רכיבי הבצק מלבד המלח ולשים במהירות בינונית כ- 10 דקות עד לקבלת בצק מבריק וחלק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 2 דקות.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ונותנים לו מנוחה של כ- 20 דקות (רצוי לכסות במגבת נקייה).

מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים. חותכים כל פרוסת צהובה ל-4 ריבועים שווים. מוציאים את רוטב העגבניות מהקפאה ומחלקים כל מקל רוטב ל- 3 חלקים שווים (בסה"כ 4 יחידות).

משטחים מעט כל עיגול בצק ומניחים עליו ריבוע צהובה וקוביית רוטב קפוא. סוגרים היטב את הבצק מעל המילוי ומכדררים לכדור. מניחים על תבנית אפיה.

מניחים את התבניות עם הלחמניות בצד לתפיחה קצרה. מערבבים את חומרי הציפוי, מלבד השומשום. בעזרת מברשת מצפים את הלחמניות בתערובת הקטשופ ומפזרים שומשום מעל.

מכניסים את התבניות לתנור (אין צורך לחמם מראש) ומכוונים את התנור לטמפ’ של 180 מעלות. (הלחמניות יתפחו בתנור בזמן החימום). אופים כ-30 דקות או עד שהלחמניות מוכנות.