מתלבטים איך ואיפה לחגוג סילבסטר בבירה? יש לא מעט אופציות, כולן כוללות קוקטיילים, אוכל משובח והרבה מוזיקה. הנה כמה רעיונות:

רשת BBB

הרשת חוגגת את הסילבסטר ומציעה קוקטייל מיוחד, אשר יוגש לחוגגיםקוקטייל הסילבסטר סאוטרן סאוור – Southern Sauer המכיל וויסקי בורבן, מוחיטו מנטה, ג'ינג'ר אייל ופרי העונה.

קוקטייל סילבסטר ב-BBB. צילום: גליה אבירם

הקוקטייל יושק בערב הסילבסטר לכבוד חגיגות השנה החדשה ויוגש במהלך כל חודש ינואר 2018 במסעדות רשת BBB במחיר 39 שקל.

כמו כן חברי מועדון הלקוחות של BBB ייהנו מ-1+1 על ההמבורגרים הקלאסיים.

BBB. רחוב הלל 35, ירושלים

מייקס פלייס

במייקס פלייס מקבלים את 2018 במסיבת סילבסטר חגיגית עם הופעות, קוקטיילים והרבה מוזיקה טובה וריקודים.

שמפנייה וצ'ייסרים יחולקו לחוגגים, יושקו כריכים חדשים בתפריט, יחולקו אביזרי 'עידוד' מיוחדים ויהיו עוד הפתעות.

סמאש בורגר במייקס פלייס. צילום: דן לב

בין המנות החדשות: 

כריך סטייק וגרייבי – 200 גרם של סטייק אנטריקוט משובח פרוס דק ומבושל עם גרייבי, בצל ופטריות (95 שקל). 

סמאש בורגר חריף – המבורגר משוטח בכיסוי שתי נקניקיות חריפות, בצל מטוגן, רוטב איולי צ'יפוטלה,חסה, עגבניה ומלפפון חומץ, מוגש על ג'בטה קלויה. (89 שקל).

מייקס פלייס, רחוב יפו 33, ירושלים

אמריקן קולוני

אמריקן קולוני

מלון אמריקן קולוני מציע ארוחה יוקרתית כדי לחגוג את תחילת שנת 2018. בתוכנית: ארוחת גורמה בת 7 מנות וריקודים אל תוך הלילה.

החגיגה תתקיים החל מהשעה 19:00 במסעדת ערבסק במלון, בניצוחו של שף המלון דיויד דידס, ותשלב בין מנות אירופאיות קלאסיות למטבח ערבי מזרח התיכוני. בין המנות: קרפצ'יו תמנונים; שרימפס על הגריל ברוטב איולי על מצע פולנטה וחלמון שליו; חזה טלה בציפוי פיסטוק עם כופתאות בשר על ריבת תאנים, פירה בטטה ומוס גבינת עיזים בעשבי תיבול.

כוסות שמפניה יחולקו לסועדים ולאחר הארוחה תיערך מסיבת ריקודים עם DJ.

מחיר: 820 שקל לסועד.

מלון אמריקן קולוני

החצר

מסעדת השף החצר בניצוחו של שף מוטי אוחנה, מציעה תפריט מיוחד לערב הסילבסטר - ארוחה טעימות מפנקת בת עשר מנות.

 טרין כבד. צילום: יחצ החצר

בראשונות: פוקאצ'ה עם מבחר מזטים; טרטר טונה אדומה ואדממה בסויה, מירין, ויוזו על קרם מנגו; סלט אנדיב עם פקאן מסוכר ותותים בויניגרט פסיפלורה; פילה דניס בקראסט ירוקים על סלט קינואה; טרין כבד אווז כבד עוף ותמרים לצד סלט סלקים תותים ובזיליקום; קרפצ'יו פילה בקר ארטישוק אלה רומנה שקדים מסוכרים וקונפי שום.

מנת ביניים: לחמניית באו במילוי אסאדו ואיולי ציפוטלה. במנות העיקריות: סטייק פילה, ריזוטו 5 פטריות וציר בקר; אנטריקוט עם פולנטת תירס טרי ופורצ'ינה ביין אדום. קינוח: מילפיי – שכבות של בצק עלים עם קרם וניל וקונפיטורת תותים.

מחיר: 260 שקל לסועד.

החצר. דרך בית לחם 7, ירושלים 

דולפין ים

מסעדת דולפין ים הוותיקה והמוכרת חוגגת שנה חדשה עם תפריט ספיישלים מרענן ומיוחד. 

בין המנות: ראשונות - סביצ'ה פירות העונה, ריזוטו פטריות/סלמון/פירות ים, קרפצ'יו בקר, סלט פטריות מוקפץ (52 ₪) כבד אווז ברוטב פירות יער או ברוטב שנת תאנים (72 שקל); פינוק השף - שרימפס עטוף בחזה אווז מעושן עשוי על שיפוד בגריל (62 שקל). 

עיקריות: פילה לוקוס משופד ברוטב לימון נענע, חצי גרוס (דג ים) באחד משלושת רטבי השף, דואט הסלע - פילה בס הסלע ברוטב שמנת ופלפל חריף בליווי סקאלופ ושרימפס; מיקס טלה - 2 צלעות בליווי 3 קבבונים (125 שקל). פילה בקר עם כבד אווז/ חזה אווז מעושן בליווי רוטב שמנת תאנים או רוטב פירות יער (138 שקל). פלטת פירות ים זוגית: 4 קלאמרי שלמים מטוגנים, 8 שרימפס ברוטב חריף מתוק, 4 חצאי סרטנים כחולים ברוטב חמאה ושום, 2 סרטנים רכים מטוגנים, 2 שיפודי סקאלופ ברוטב שמנת רוקפור, 6 חצאי מולים ברוטב שמנת חרדל (272 שקל לזוג, כל סועד נוסף - 136 שקל).

פלטת בשרים זוגית: 2 שיפודי אנטרקוט, 2 צלעות טלה, 4 קבבי טלה, 2 נקניקיות הבית, 2 פרגיות, תוספת 50 גרם כבד אווז - 40 שקל (272 שקל לזוג). כל סועד נוסף 136 שקל).

דולפין ים. שמעון בן שטח 9, ירושלים

מדיטה

מסעדת הבשרים הים תיכונית 'מדיטה' בבעלותם של שף מוטי אוחנה ומשה כהן מציגה תפריט ספיישלים מיוחד לערב הסילבסטר במחיר 250 שקל לסועד.

התפריט כולל: פוקצ'ת הבית עם מטבלים; סלט ברזל של חסה סלנובה, סלק צלוי, אפרסמון בגריל, עלי תרד ואגוזי לוז; סביצ'ה בקוקוס - טונה אדומה, מנגו, אננס, קוקוס, כוסברה, צ'ילי, קוויאר סויה, וצ'יפוטלה מעושן; ריזוטו שקדים של שקדי עגל, שקדים קלויים, פטריות ואספרגוס; ספינג' עם כבד אווז ברוטב פירות יער ופופקורן קסייס, פלטת בשרים של סטייק אנטריקוט וטבעות פילה בקר.

מדיטה. דרך חברון 101, ירושלים

ואלרו רסטו-בר

ואלרו רסטרו בר חוגגת את בוא השנה האזרחית החדשה ומזמינה את הקהל ליהנות משני תפריטי ספיישל שנבנו במיוחד לערב זה על ידי השף והיועץ הקולינרי אביב משה. כמו כן סומלייה ימליץ על מגוון יינות מבית טפרברג.

ואלרו. צילום: רן בירן

האירוע יחל בשעה 19:30. בשעה 22:30 יעלה די ג'י אלי בלישה, האווירה תשתנה והסועדים יוזמנו  לפזז לצלילי מוסיקה קצבית עכשווית. בחצות יחולקו כוסות שמפניה להשיק לכבוד השנה החדשה.

על כל שולחן יחכו לסועדים לחם הבית בליווי מטבלים וצ'ייסר הבית, כול סועד יבחר מן התפריט מנה ראשונה, עיקרית וקינוח כאשר בסוף הארוחה לצד הקינוח תוגש לסועדים מתנה מפנקת.

בין מגוון המנות המוצעות: קרפצ’יו פילה עגל, שווארמה דגים, דג בר ים בקראסט, קונפי עגבניות, לימון כבוש וקציפת ארטישוק ירושלמי, טקסטורות של שוקולד - עוגת שוקולד בקציפת שוקולד חמה וסורבה קקאו. 

תפריט ספיישל ראשון: 320 שקל  לסועד. תפריט ספיישל שני: 250 שקל לסועד. 

בהזמנה מראש בלבד.

ואלרו רסטרו-בר, אגריפס 80, פינת בית יעקב, שוק מחנה יהודה ירושלים

בראסרי. צילום: יח"צ

בראסרי

מנת ים ותותים

מסעדת בראסרי בעין כרם והשפית לירז שדה יקבלו גם הן את השנה החדשה עם תפריט ספיישל שיתווסף לתפריט הקבוע, בנוסף לשמפניה. תפריט המיוחד יוצע במחיר של מינימום 175 שקל לסועד.

בין המנות: אויסטר גילארדו (35 שקל ליחידה); סקאלופ ובייקון קציפת תירס (68 שקל); טורטליני לובסטר וחמאת מרווה (72 שקל); קוט דה־בף 800 גרם (275 שקל); ומנת הים, שכוללת פילה לוקוס, שמפניה ומולים ב־158 שקל.

לאירוע הוכנה גם מנת קינוח מיוחדת שמוקדשת כל כולה לתותים, שהחורף עושה להם רק טוב.

בראסרי עין כרם, רחוב המעיין 15, לא כשר

 אדום. צילום: אפרת ליכטנשטט

אדום

סימפוניה של טעמים

לתפריט ערב השנה החדשה ב'אדום' הוותיקה במתחם התחנה אחראי השף אלרן בוזגלו. המנות יוגשו רק בערב הסילבסטר והסרוויס יתקיים בשני סבבים. המחיר נקבע לפי המנה העיקרית וכולל מנה ראשונה. תפריטי קינוחים, יין ואלכוהול יוגשו בנפרד.

בראשונות: סלט אצות ואקמה, אנדיב סגול, רוקט ודג מאודה, טרטר טונה אדומה, ברוסקטת שקדי עגל, טורטליני סרטנים במרק דגים, קלמרי ממולא שרימפס, פרוסות סינטה כבושה ויקיטורי חזה מולרד. בעיקריות: פילה בקר (235 שקל), טיבון עגל וחזה אווז מעושן (255 שקל), ברמונדי מטוגן ברוטב קארי (228 שקל), פילה לוקוס (235 שקל), פאייה פירות ים (218 שקל) וריזוטו אספרגוס (150 שקל).

אדום, מתחם התחנה הראשונה - רחוב דוד רמז 4, לא כשר

 המוציא. צילום: דן לב

המוציא

פרי־סטייל טעימות

המאסטר־שף אבי לוי מתכונן גם הוא לערב הגדול ו'המוציא' שלו תציע תפריט טעימות, אבל בסגנון חופשי. המחיר יהיה 200 שקל לסועד והבחירה תיעשה מכל התפריט הקיים, עם אפשרות בחירה בין שלוש מנות ראשונות ושלוש מנות עיקריות. הסועדים יהנו גם מכוס קאווה שכלולה במחיר. הקינוחים והאלכוהול אינם כלולים במנת הטעימות. ואם זה לא מספיק הרי שב־30 שקל לסועד יוכלו האורחים לשדרג את הארוחה במנות הספיישלים כמו ספינג' כבד אווז, מופלטה אנטריקוט, פרנה של מוח מטוגן, סינייה טלה, לשון עגל וביצה עלומה.

המוציא, רחוב יפו 113, כשר

בקשיש. צילום: אלון אנקונינה

בקשיש

לקראת חצות מחליפים אווירה

ה'בקשיש' מעוצב בדומה לברים הישנים שבהם נהנינו מבר מרובע ומטבח פתוח. שף המקום יקיר סויסה הכין ארוחת שף מלאה שתוגש משבע בערב. ב־23:00 ישנה המקום את אופיו לאווירה תוססת יותר. המנות המיוחדות הן קרפצ'ו כבד אווז, פלטות בשרים אנטריקוט, פילה וכבד אווז, ברוסקטה סשימי מיקס דגים נאים ועוד. המחירים הם מחירי תפריט, וספיישלים שיוגשו ב־130-72 שקל. במהלך הארוחה ולאחריה יוגשו צ'ייסרים. מינימום ההזמנה: 250 שקל לסועד.

בקשיש, השקמה 6, כשר

 ג'אקו סטריט. צילום:  אנטולי מיכאלו

ג'אקו סטריט

מסעדה וריקודים

אזור הבר במסעדה הפופולרית בשוק יהפוך למגרש המשחקים הפרטי של הבעלים רפי רביבו והשף זכאי חוג'ה, שיופקדו על האוכל והמשקאות. השותף הנוסף, יותם ניסים, יחזור לעמדת הדי־גיי ואסי אברס יהיה המארח. האוכל בבר יהיה סוג של פריסטייל שבו יתאימו את האוכל והמשקאות ללקוחות. שאר חלל המסעדה יתנהל עם התפריט הרגיל, אבל יהיו גם ספיישלים שהסו־שפים גיא בלולו ואורן בן מויאל יצרו במיוחד. בין המנות: גן הסלקים, טרטר פילה בקר על קראנץ טפיוקה, נתח קצבים עם מח עצם וביצה עלומה, וסשימי לוקוס עם קוויאר. המחירים הם מחירי תפריט רגילים ובספיישלים ינועו המחירים בין 48 ל־170 שקל. בחצות צפויה כמובן הפתעה שווה במיוחד. אה, וגם הלוק של החבר'ה יהיה שונה.

ג'אקו סטריט, אגריפס 74, כשר