השפים שישתתפו ב'אוטואוכל'. צילום: איתי מוניקנדם

הכינו את הקיבה: ה'אוטואוכל' מגיע לירושלים. החל ממחר (ג') ובמהלך יולי-אוגוסט יחנו רכבי אוכל צבעוניים במתחם גיא בן הינום ויציעו למבקרים מבחר ממנות השף במחירים שינועו בין 25 ל-35 שקל.

ה'אוטואוכל' יפעל בימים שלישי עד חמישי, בין השעות 18:00 ל-23:00, כשבכל שבוע יתארחו שלוש מסעדות חדשות ויציעו מנות שף מתחלפות.

המסעדות שישתתפו בחגיגה בגיא בן הינום הן מחניודה, קרייב, 1868, פיורי, משק עפאיים, סדנא, מונא, אנה, קדוש, דוויני, סטיישן 9, סאטיה, המוציא, אדום, אטלייה, סושי רחביה, יודלה, ג'קו סטריט, רחל בשדרה, קפה אסיה, דולפין ים, אנג'ליקה, אישטבח, לואיזה, לוקאס, טלביה וגראנד זירו.

כך למשל, מסעדת "קרייב" תגיש "שווארמה מקסיקנית" של בקר, טלה ואננס, על טורטית תירס רכה תוצרת הבית עם בצל כבוש, צ'ילי, כוסברה וליים, נקניקייה איטלקית שמנה תוצרת הבית עם חרדל, פלפלים קלויים, בצל מקורמל בבירה, שומר כבוש בלחמנייה רכה ולקינוח - צ'ורוס תוצרת בית עם טופינג ורטבים לבחירה.

מסעדת "אנג'ליקה" תגיש באן שוק אווז מפורק עם איולי חזרת ובצל מוחמץ, טאקו שווארמה של דג ים עם אריסה ולימון כבוש ולקינוח בקלוואה פיסטוק וגלידת פיסטוק. מסעדת "משק עפאים" תגיש בורקאסון מנגולד וגבינה בשלה, פיתה משק עם לאבנה, אריסה, לימון כבוש, רוקט, חצילים וקישואים קלויים, מסבחה שעועית לימה ולקינוח - קראמבל פירות קיץ וקרם צחור.

"בשנים האחרונות התפתחה בירושלים סצנה קולינרית ייחודית, מהטובות בארץ, המושכת אליה בליינים וסועדים רבים מהעיר ומחוץ לה", אומר השף מרכוס גרשקוביץ, היועץ הקולינרי של הפרויקט. "'אוטואוכל' הוא הזדמנות שלנו ליצור אירוע קולינרי קייצי שמאפשר לעוד אנשים לבוא, להכיר ולטעום.

"אנו שמחים על הצטרפותן של המסעדות הבולטות והטובות בעיר ומאוד מקווים שהאירוע יהפוך להיות חגיגה מסורתית מדי שנה. דרך המנות שהורכבו במיוחד לאירוע יוכלו הבאים להכיר מקרוב את העושר הגסטרונומי של העיר שמשלב מקומי עם עולמי ומסורתי עם חדשני. ישראל ובפרט ירושלים מרתקת ומעוררת סקרנות רבה היום, היא סומנה במפת הקולינריה העולמית ובצדק רב".

השפית קונדיטורית קרן קדוש מקונדיטוריית "קדוש": "אנחנו תמיד שמחים לשתף פעולה במיזמים שנותנים לנו פלטפורמה להציג את הרמה הגבוהה של המסעדות שירושלים. בטח שמדובר במיקום נדיר ביופיו. אירועים מסוג זה מדגישים כמה ירושלים עיר ססגונית צעירה ותוססת".

גם מושיקו גמליאלי, השף והבעלים במסעדה אנה ומונא ייקח חלק בפרויקט. "אני בעיקר מתרגש להגיש אוכל בגיא בן הינום, אחד המקומות היפים בעיר", הוא אומר. "קהילת השפים בירושלים מגוונת ותומכת, זו הזדמנות טובה שלנו להראות לאן הגענו בדרך מקורית ושונה".