מגיש אוכל בהדסה. משבר קשה. צילום: שלומי כהן

אולי אלה לא 'מטבחי הגיהינום' מהסדרה הידועה של השף גורדון רמזי, אבל לאחרונה האווירה במטבחים הענקיים של בית החולים הדסה עין כרם עכורה במיוחד

למעשה, זה תקופה לא מבוטלת שבמוסד הרפואי בעין כרם הולך ומעמיק משבר בין עובדי המטבח ומגישי האוכל ובין הנהלת המטבח

השיא, כך נראה, הוא מכתב שהגיע לידי מיינט ירושלים, שעליו חתומים העובדים. במכתב נטען כי צוות המטבח הבכיר ודמות ספציפית בתוכו מתנכלים באופן אישי לעובדים, מתעמרים בהם ונוהגים כלפיהם בבריונות

העובדים טוענים עוד כי פנו לסמנכ"ל בית החולים ששמע את דבריהם וכן לוועד העובדים, אך שום שינוי לא נרשם מצד הנהלת המטבח

תחת מעקב

לטענת הצוות הזוטר, הם מצולמים בטלפונים הניידים של ההנהלה בזמן העבודה ובנוסף הוטלו עליהם סנקציות שונות. בין היתר, לדבריהם, נחסמה גישתם לחדר הצוות וכעת עליהם לחפש בבית החולים מקומות שבהם יוכלו לעשות פעולה פשוטה כמו שתייה

כמו כן העובדים כתבו במכתבם כי הם מאוימים כל העת וכי חברה חיצונית אמורה להגיע כדי לבצע עליהם ביקורות ולבחון את תפקודם.

"עובדי המטבח, קבועים וזמניים, מגובשים וחדורי מטרה לפני הכול - לשמור על טיב האוכל לחולים", כתבו העובדים, והוסיפו כי גם המטרה לדאוג לשלומם ולזכויותיהם שלהם מגבשת אותם. "אומנם אנחנו נחשבים לעובדים נחותים בבית החולים", הם מעידים על עצמם, "אך אנחנו מהווים את לב התפעול שלו". 

העובדים ביקשו כי אותו גורם מהנהלת המטבח שתלונותיהם נוגעות בעיקר אליו לא ימשיך לעבוד במקום, ואף איימו בהשבתה של פס הייצור של המזון אם לא תהיה אוזן קשבת לתלונותיהם

בשיחה עם מספר עובדים של בית החולים עולה כי המשבר הגיע עד להסתדרות העובדים במחוז ירושלים ולעומד בראשה דני בונפיל

"סמנכ"ל בית החולים וההנהלה מכירים את המצב", הגיב השבוע בונפיל ל"ידיעות ירושלים", והוסיף: "ביקשתי מהם שייכנסו לפעולה מהירה בנושא לפני שאני איאלץ להתערב. מדובר בבעיה אמיתית עם התנהגות אחד העובדים ונאמר לי כי הוא יזומן לשיחה ולשימוע".

מהדסה נמסר: "אכן קיים אי שקט תעשייתי במטבח בית החולים. לשמחתנו אין ולא צפויה פגיעה בהכנת המזון למטופליםהנהלת המרכז מקווה שציבור עובדי המטבח יתעשתו במהירות ותימשך העבודה הנפלאה והאיכותית שאפיינה את המטבח עד כה".