המתכון המושלם לחורף חמים ומנחם

אז החורף מתקרב אלינו בצעדי ענק ואין כמו מרק טוב בשביל להתנחם בימים הקרים. מרק זו המנה המושלמת. מצד אחד, היא כמעט ולא דורשת עבודה. אנחנו מדברים בגדול על תהליך במסגרתו אנחנו זורקים מרכיבים לתוך סיר ולאחר מכן 'נותנים לו לעבוד'. מהצד השני, הרי שבתום התהליך תקבלו תבשיל עשיר, קרמי ומלא בטעם. אנחנו כאן עם כמה מתכונים מושלמים לחורף, כאלו שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהם. רוצים לשמוע עוד? קדימה, המשיכו לקרוא את המאמר הבא.
מתכוני מרק
תוכן עניינים

מתכון למרק כתום עם עדשים

מרק כתום זו אולי קלאסיקה לא 'מתוחכמת', אבל אנחנו רוצים לראות מי מסוגל לעמוד בפני מרק כתום עשיר בטעם. יש משהו בירקות כתומים ובעדשים שפשוט עובד טוב ביחד ולאחר בישול ממושך, מוציא איזו מתיקות אותה אי אפשר לקבל באף דרך אחרת. אתם יכולים לבחור בין כמה אופציות. אתם יכולים ללכת על מרק חלבי, כלומר, אתם יכולים להעשיר את המרק בשמנת מתוקה או חמאה, כדי להפוך את המרק יותר קרמי. אם אתם מעדיפים ללכת על גרסה טבעונית, כי אתם רוצים לשמור את המרק לארוחה בשרית או מכל סיבה אחרת, אתם כמובן יכולים לוותר על המרכיבים החלביים במנה. מה שחשוב הוא להקפיד על בישול ארוך של המרכיבים לאורך זמן ועל טחינה טובה שלהם בתום הבישול. בלנדר ידני לחלוטין יעשה את העבודה במרקים מהסוג הזה. תקנו את הטעמים, תנו למרק זמן, כך הוא יהפוך לגרסה המושלמת של מרק חורפי טעים ומנחם. רוצים לקבל את המתכון? בואו ניגש לעניינים.

מרכיבים:

  • בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 שיני שום קלופות וטחונות
  • גזר גדול חתוך לקוביות או עיגולים קטנים.
  • בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
  • כוס עדשים כתומות שטופות
  • 150 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 1.5 ליטר מים חמים. אפשר לחמם בקומקום או פשוט להרתיח 6 כוסות מים בסיר, איך שתרצו.
  • שליש כוס שמן קוקוס או שמנת לבישול, כאמור, המרכיב לא חובה.
  • תבילינים לפי הטעם. מלח, פלפל, כמון, מעט גינגר טרי טחון כדומה.
  • כמה עלי בזיליקום להגשה

אופן הכנה:

קוצצים את הירקות היטב. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל. חשוב לטגן אותו על אש לא גבוהה מדי. תנו לו זמן עד שהוא הופך צהוב ואז הוסיפו את השום. מוסיפים את שאר הירקות ונותנים גם להם קצת להיטגן ביחד. הוסיפו את התבלינים על הירקות המטוגנים ותנו לכל התבשיל לעבוד קצת על האש. לאחר מכן, הוסיפו את המים ותקנו את התיבול. זכרו כי לאורך התהליך, התבשיל יספוג את כל הטעמים. כלומר, גם אם עכשיו נראה כאילו התבשיל קצת אנמי, הרי שבהמשך הטעמים יהפכו עזים יותר. תנו לתבשיל זמן עד לריכוך של הירקות. בתחילה הרתיחו את המים ולאחר מכן, השאירו את הסיר על אש נמוכה יחסית כאמור, עד לריכוך של הירקות. אז, כאשר הירקות כבר רכים, טחנו אותם עם בלנדר ידני. בסיום, הגישו מנה של מרק חם, חלה בצד וכמה עלי בזיליקום מעל. בתיאבון!

מרק אפונה

אנחנו חושבים שאין דבר טעים בעולם יותר מאשר מרק אפונה ואנחנו רוצים לראות מי יתווכח איתנו על זה. מרק אפונה זה פשוט מרק נפלא, מלא בטעם, עשיר וקרמי. מרק אפונה הוא מרק שלא מצריך כמעט עבודה אבל כאשר הוא מוכן, אנחנו יכולים למלא בו מימיה ופשוט לשתות אותו כל היום. מה? לא ככה? רוצים לשמוע את המתכון שלנו? אין בעיה, אנחנו נפרט הכל ממש עכשיו.

מרכיבים:

-בצל גדול קצוץ 3-4 שיני שום קלופות וקצוצות .

  • גזר גדול חתוך לקוביות קטנות. בסוף נטחן את המרק אז חוץ מלהקפיד על חתיכות קטנות, לא משנה ממש באיזה צורה הן יהיו.
  • 2 כוסות של אפונה יבשה
  • חצי כוס עלי סלרי או עלי פטרוזיליה קצוצים. אתם יכולים להוסיף איזה עלים שתרצו, למשל של שמיר וכדומה.
  • 7 כוסות מים רותחים, או קצת יותר מליטר וחצי מחוממים בקומקום.
  • תבלינים: כף אבקת מרק, רבע כפית כורכום, כפית שטוחה של מלח , מעט כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. לאחר מכן, מוסיפים את שיני השום ואת הגזר לקבלת טעמים. בהמשך, מוסיפים את האפונה היבשה ונותנים לכל הטוב הזה עוד איזה ערבוב. מוסיפים את העלים ותבלינים. מערבבים הכל לקבלת הטעם. מוסיפים את המים. מרתיחים את האש ומורידים אותה. משאירים את המרק להתבשל עד לריכוך מלא של האפונה. אם אתם רוצים, אתם יכולים להוסיף חצי מיכל שמנת לבישול כדי שהמרק יהיה סמיך יותר וקרמי. בתום הבישול טוחנים הכל בבלנדר ידני ויש לכם מרק נפלא.

דילוג לתוכן