דף הבית » ירושלים, בין משרדים לנדל”ן – תמונת מצב
ירושלים, בין משרדים לנדל"ן – תמונת מצב
תחום הנדלן במחוזותינו סוער ובוער במיוחד בשנים האחרונות ונדמה שהמהלכים הרבים הנעשים מעת לעת לעצור ולו מעט את עליות המחירים לא ממש מניבים תוצאות אמיתיות מוחשיות למרבית השכבות באוכלוסייה. במקביל, ישנם גם משקיעים רבים המעוניינים למצוא כיווני השקה אטרקטיביים מתוך הפנמה כי מרבית האפשרויות למצוא נכס נדלן בעלויות סבירות הן כנראה אפשרויות שלא בהכרח ישובו בעתיד.ירושלים, מעבר להיותה עיר הבירה ומוקד מרכזי של תיירות והיסטוריה, מהווה גם כוח נדל"ני חשוב ומרכזי במדינת ישראל כאשר לצד אזורי בנייה חדשים למטרות מגורים, היא מציגה גם שפע של מוקדי מסחר, משרדים, עסקים והייטק. האוכלוסייה בעיר מונה כיום למעלה מ-980,000 תושבים כאשר עלויות הנדלן בעיר גדלו בשנים האחרונות במעל ל-30 אחוז. מציאות זו הפכו את העיר לבעלת ביקוש גדול לנכסים נדל"נים וחלק מרכזי מקרב לוטשי העיניים הם משקיעים, אם למטרה עסקית או מטרת מגורים.
תשואות ועליית ערך
במרבית המקרים, השקה בנכס נדל"ני בעיר יכולה להבטיח תשואה גבוהה יחסית של שכירות תוך זמן קצר לצד עלייה בשווי של הנכס לאורך שנים. כך למשל, נתוני העבר מראים כי משקיעים שרכשו נכס בירושלים לפני כחמש שנים, זכו לתשואה נאה של שכירות ובמקביל גם "נהנים" מעלייה מתמשכת של מחירי הנדלן בעיר, מה שיכול להבטיח על פניו תשואה מרשימה מהממוצע הישראלי בעת הרצון למכור את הנכס.
נכסים מסחריים או דירות מגורים?
הסוגייה הבולטת ביותר לרוב בקרב משקיעים לאורך השנים, היא אם נכון להשקיע יותר בקניית דירה למגורים או שמא עדיף לפנות לאפשרות של נכס עסקי-מסחרי (משרדים, חנויות וכו'). התשובה כמובן לא בהכרח חד-משמעית ונתונה במספר משתנים בהתאם לאופי הנכס, כך לדוגמא אפיקי מימון של המשקיע, ההון העצמי וכו'. במרבית המקרים מטר רבוע בנכס עסקי יהיה יקר יותר מאשר מטר רבוע ביחידת מגורים, אך חשוב לזכור כי לעתים מדובר בנכסים פחות גדולים שבהרבה מקרים אפשר להשקיע בהם ללא משכנתא או תוכנית מימון מאיימת וארוכת טווח במיוחד.
>> בימים אלו ממש, מוקם מתחם "גב-ים פארק העברית" המציע משרדים חדשים להשכרה בירושלים, לחצו כאן.
כך או כך, השנים האחרונות מוכיחות כי עבור שתי האופציות, נכסים בעיר ירושלים מהווים אופציה אטרקטיבית יחסית מבחינת הביקוש למטרות השכרה ומבחינת עליות מחירים עם הזמן. כדאי גם להכיר ולדעת כי במרוצת השנים נהוגה מדיניות בנייה מוגבלת יחסית בעיר, בשלב נסיבות דמוגרפיות ופוליטיות, ולכן בין השאר עלויות הנכסים והביקוש נחשבים לגבוהים.
אז היכן כדאי להשקיע בעיר?
אם את מעוניינים להשקיע בנכסים עסקיים/מסחריים, רצוי לנסות ולהתמקד באזורי המסחר הבולטים במרכז ירושלים, בכניסה לעיר, בקרבת "גשר המיתרים", אזור הקניונים, השווקים וכו'. כמובן שגם בסביבת העיר העתיקה ניתן להנות מתנועת תיירים ומבקרים רבים לאורך כל ימות השנה ושכנות קרובה לעסקים מצליחים רבים מתחומי המזון, האירוח והפנאי.
אם אתם יותר בכיוון של השקעה בדירה למגורים, כדאי לבחון אפשרויות בשכונות ותיקות המצויות בתהליכים של התחדשות עירונית, לדוגמה בשכונת קטמון, ו/או בשכונות צעירות הנחשבות למבוקשות כמו גילה, פסגת זאב, הר חומה ורמות. באופן כללי, אפשר לאתר כיום בעיר גם הרבה נכסי מגורים ודירות ישנות שלאחר שיפוץ יסודי יהוו נכס עם פוטנציאל גבוה לטווח הקצר והארוך.